Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

ΒΙΝΤΕΟ: Σαν σήμερα το συγκλονιστικό 4-4 μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στον τελικό Κυπέλλου του 2009

Ήταν 2 Μαΐου του 2009. Ακριβώς πριν από 10 χρόνια στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος και όλα ήταν τέλεια. Το σκηνικό ιδανικό. Δύο μεγάλες ομάδες, ένα γήπεδο γεμάτο από οπαδούς και από τις δύο πλευρές, οκτώ γκολ στη διάρκεια του ματς και στην παράταση και μια απίστευτη διαδικασία πέναλτι με 34 εκτελέσεις.

Ήταν ο τελικός ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ο καλύτερος όλων των εποχών.

Σχεδόν τραγική ειρωνεία, αφού στην επέτειο αυτού του σπουδαίου τελικού που θα θυμούνται όλοι όσοι τον έζησαν, μιας κανονικής γιορτής που δεν είναι δα και τόσο μακριά χρονικά, έρχεται μια σύσκεψη για να αποδείξει ότι ακόμα και τα αυτονόητα είναι πολυτέλεια στο ποδόσφαιρο μας.

Σήμερα στη σύσκεψη για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, Πολιτεία, ΕΠΟ και Αστυνομία συμφώνησαν στο ότι δεν συμφωνούν σε κάτι. Οι μεν ζητούν το αυτονόητο που είναι τελικός με κόσμο, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν μπορούν να «μαζέψουν» τον υπέροχο λαό τους και οι δε φοβούνται μήπως σκάσει στα χέρια τους μια ωρολογιακή βόμβα, οπότε προσπαθούν να το αποφύγουν όπως… ο διάβολος το λιβάνι.

Πάντα, όμως, θα υπάρχει εκείνος ο τελικός σαν σήμερα το 2009 για να θυμίζει σε όλους ότι έτσι θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι θα πρέπει να είναι ένας τελικός. Μια γιορτή που πρέπει να την χαρούν όλοι. Όσοι είναι μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό.