Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Βασιλειάδης: "Η αναδιάρθρωση έγινε για να έχουμε βιώσιμες ομάδες"

Η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών είναι πλέον νόμος του κράτους, καθώς η τροπολογία υπερψηφίστηκε τη Δευτέρα (13/5) από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό πάρθηκε για να καταστούν βιώσιμες οι επαγγελματικές ομάδες και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της αποχώρησης κάποιων εξ αυτών μεσούσης της σεζόν.

"Η τροπολογία αφορά συνολικά την αναδιάρθρωση των νέων κατηγοριών στο ποδόσφαιρο με τη θέσπιση νέων κανόνων για να έχουμε βιώσιμες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες και να μην ξαναζήσουμε τα φαινόμενα που ζήσαμε και να φεύγουν στη μέση του πρωταθλήματος.

Τον αριθμό των ομάδων για κάθε κατηγορία αποφασίζει η ΕΠΟ και όχι η Πολιτεία. Εμείς επικυρώνουμε τη συζήτηση που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την Ομοσπονδία.

Η ρύθμιση τελεί υπό την έγκριση και της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και πιστεύουμε ότι βοηθά να λύσουμε προβλήματα. Είναι αποκλειστικό θέμα της ΕΠΟ να περιορίσει τις αδικίες".

Έντονη κριτική ασκήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία μέσω του Χρήστου Μπουκώρου χαρακτήρισε "προχειρότητα" την τροπολογία: "Πετάτε το μπαλάκι στην ΕΠΟ. Οι ομάδες που είναι στη μεγάλη κατηγορία εγκλωβίζονται. Είναι η επιτομή της προχειρότητας", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

"Στα τέσσερα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, και τώρα των προθύμων, δεν έχει διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα όπως του αξίζει. Τι θα γίνει στις μικρές ομάδες που δεν προβιβάστηκαν; Χάνουν μία κατηγορία. Είναι στο πόδι η αναδιάρθρωση. Ήδη, ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Είναι αυτό κανονικότητα;" συμπλήρωσε η Άννα Καραμανλή.

"Δεν δίνει λύση η ρύθμιση, αντίθετα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι θα λύσει και για αυτό εμείς την καταψηφίζουμε", υποστήριξε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, υποστήριξε ότι η ρύθμιση θα έπρεπε να πάει στη Βουλή με τη μορφή κανονικού νομοσχεδίου.

"Όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα κατέβουν. Αν ρωτάτε την προσωπική που γνώμη πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν 3 κατηγορίες των 10 ομάδων.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Λίγκα ζήτησαν να γίνει μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Χωρίς την αναδιάρθρωση, με την παλιά δομή, στην Α΄ Εθνική θα ανέβαιναν 4 ομάδες και όχι 8", απάντησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.