Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Αποστολάκης: «Μας διέψευσε ο Παναθηναϊκός, χρειαζόταν φρεσκάρισμα ο Ολυμπιακός»

Στο χθεσινό ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αναφέρθηκε ο Στράτος Αποστολάκης, ο οποίος μίλησε για την εικόνα των δύο ομάδων και την πρώτη εμφάνιση του Μπαρτ Σένκεφελντ.

Αποσπάσματα της συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό:

Για το χθεσινό ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Τα δεδομένα σε τέτοια ντέρμπι η ιστορία έχει δείξει πως όταν μία από τις δύο ομάδες είναι στα σχοινιά μπορεί να ανατραπεί. Με φόβιζε η εικόνα του Παναθηναϊκού και η καλή κατάσταση στην οποία ήταν ο Ολυμπιακός. Αρκετοί φίλοι με ρωτούσαν και έλεγα πως είναι δύσκολο να το καλύψει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά στον Παναθηναϊκό φρόντισαν να μας διαψεύσουν».

Για το διαφορετικό πρόσωπο του «τριφυλλιού» και την επιλογή Μαρτίνς να μην αλλάξει την ενδεκάδα των Πειραιωτών: «Και εμένα πολλές φορές μου έχει συμβεί στο παρελθόν, περιμέναμε τα ντέρμπι για να “αναστηθούμε”. Λέγαμε πως είναι ο υπεράντων αγών για να μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Υπάρχουν δύο εξηγήσεις: η μία είναι πως ένας προπονητής μπορεί να κάνει ένα ροτέισον για να είναι πιο φρέσκια η ομάδα και το άλλο να κρατήσει τους παίκτες για να παλέψει για το πρωτάθλημα. Εγώ θα έκανα το πρώτο».

Εγώ θεωρώ πως χρειαζόταν ένα φρεσκάρισμα για να μπορέσει σε εκείνους που είναι ταλαιπωρημένοι ή με μικροπροβλήματα να παίξουν κάποιοι άλλοι, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει μέχρι πέρσι ο Παναθηναϊκός. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν παρουσίασε στα προηγούμενα ματς, ούτε το 50% των ενεργειών που παρουσίασαν χθες».

Για την κατάσταση στα «πράσινα» αποδυτήρια: «Χρειάζονται λίγο χρόνο τα παιδιά στον Παναθηναϊκό για να μπορέσουν να δέσουν μεταξύ τους, να συνηθίσουν ο ένας τον άλλο. Γνωρίζω πολύ καλά την δουλειά που γίνεται, μέσω του γιου μου, δεν άλλαξε κάτι και αρκετοί παίκτες είναι κάτω από τον εαυτό τους».

Για τον Σένκεφελντ: «Το πρώτο δείγμα είναι θετικό. Νομίζω ότι αυτή η θέση, στον κεντρικό άξονα μεταξύ του μέσου και των κεντρικών αμυντικών είναι πολύ σημαντική. Αν υπάρχουν παίκτες που εμπνέουν σιγουριά, μπορείς να χτίσεις για να έχεις θετικό αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού άλλαξε πολύ από πέρσι με φέτος. Και στο εξωτερικό, ο Φαν Ντάικ πως άλλαξε τα δεδομένα στη Λίβερπουλ. Χρειάζονται σημαντικοί παίκτες που να εμπνέουν και να κατευθύνουν. Και τα άλλα παιδιά, ο Πούγγουρας και ο Μαυρομάτης μπορούν να βοηθήσουν, αλλά χρειάζονται έναν πιο έμπειρο για να τους κατευθύνει».