Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΔΙΚΗ

Παραμονές Χριστουγέννων πήγε η δίκη των 28

Σε σχεδόν 2,5 μήνες θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη των 28 για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να δώσει νέα αναβολή, αυτή τη φορά για τις 20 Δεκεμβρίου, λόγω της απουσίας βασικών μαρτύρων που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της προέδρου.

Η έδρα επέλεξε, λοιπόν, να μην ξεκινήσει ουσιαστικά σήμερα τη δίκη με τους μάρτυρες που ήταν παρόντες (Βασάρας, Κούγιας, Θωμαΐδης, Κωνσταντινέας, Καλύβας, Παναγόπουλος), καθώς θεώρησε προφανώς ότι δεν είναι μάρτυρες-«κλειδιά».

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που δεν έδωσαν το παρών, πρόστιμο 200 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς, καθώς επίσης και να υποχρεωθούν να καταβάλλουν τα δικαστικά έξοδα.

Η αναβολή της δίκης για τη σύσταση συμμορίας και αλλοίωσης αποτελεσμάτων προκάλεσε την αντίδραση των μαρτύρων, όπως του Αλέξη Κούγια, του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ Ιωάννη Καλύβα και του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα.

«Δεν γίνεται, δεν μπορώ» διαμαρτυρήθηκε ο Ιωάννης Καλύβας. «Η δίκη αναβάλλεται, κάντε ό,τι θέλετε», του απάντησε η πρόεδρος.

«Την πρώτη φορά δεν βάλαμε πρόστιμο σε όσους έλειπαν. Τους δώσαμε μια ευκαιρία. Ό,τι μπορέσαμε κάναμε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Βελισσάρη, απευθυνόμενη στον Αλέξη Κούγια που δήλωσε ότι έχει άλλο δικαστήριο στις 20 Δεκεμβρίου.

Αξίζει, τέλος, να τονιστεί ότι η αναβολή της υπόθεσης σημαίνει και νέα κλήρωση για τα μέλη του δικαστηρίου.