Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΦΑΝ ΣΙΠ

Πού καταλήγει ο Φαν Σιπ για την ενδεκάδα με Ιταλία

Ο Τζον Φαν Σιπ δούλεψε σε τέσσερις πολύ δυνατές προπονήσεις με τους παίκτες του για το ματς με την Ιταλία. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα απέναντι στην φορμαρισμένη Σκουάντρα Ατζούρα ο προπονητής της Εθνικής μας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Έχοντας δουλέψει και το 4-3-3 και το 4-2-3-1, αλλά και το 4-4-2 με το σχηματισμό στο γήπεδο να είναι με τρία χαφ, ένα δεκάρι και δύο επιθετικούς. 

Αυτή η διάταξη, στην οποία φαίνεται ότι καταλήγει ο Ολλανδός, στην άμυνα θα παίρνει μορφή 4-3-3 με το δεκάρι να μαρκάρει την πρώτη πάσα των στόπερ και τους δύο επιθετικούς να πιέζουν τα μπακ στις πτέρυγες.

Ο Φαν Σιπ έχει επιλέξει να επιδιώξει να κρατήσει χαμηλά το ρυθμό στο πρώτο διάστημα του αγώνα. Δεν θέλει με τίποτα να δει την Εθνική μας να αιφνιδιάζεται και το ματς να πάει στο ρυθμό που θα θέλουν να επιβάλλουν οι αντίπαλοί μας. Θέλει επίσης να βγάλει η Εθνική γρήγορες κόντρα επιθέσεις. 

Εκτός από την πρακτική στον Άγιο Κοσμά οι διεθνείς είδαν βίντεο στο ξενοδοχείο με φάσεις από ματς της Ιταλίας μέσω των οποίων ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλυσε τον τρόπο ανάπτυξης της Σκουάντρα Ατζούρα ώστε να ξέρουν πού θα πρέπει να κινούνται όταν αμύνονται.

Επίσης τους έδειξε βίντεο με φάσεις από προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας εστιάζοντας σε λάθη στον τρόπο που αμύνονταν, αλλά και στα θετικά στοιχεία στον τρόπο που αναπτύσσονταν, τα οποία θέλει να διατηρήσει.

Ως προς την ενδεκάδα ο Τζον Φαν Σιπ δεν έχει καταλήξει ακόμα οριστικά. Έχει δοκιμάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και σε διάφορες θέσεις. Ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα.

Στο τέρμα θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Στα μπακ  ο Μπακακης δεξιά και ο Σταφυλίδης αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Σιόβας με τον Χατζηδιάκο ή τον Λαμπρόπουλο. Ο αμυντικός της Άλκμααρ δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Η πιθανότερη τριάδα στα χαφ αποτελείται από τους Κουρμπέλη, Μπουχαλάκη και έναν εκ των Ζέκα ή Μάνταλου. Αν παίξει ο Ζέκα τότε ο Μάνταλος θα παίξει δεκάρι. Αν παίξει ο Μάνταλος σαν οκτάρι, τότε τον ρόλο του δεκαριού θα αναλάβει ο Μπακασέτας, που τον δοκίμασε ο Φαν Σιπ σήμερα σε αυτή τη θέση, ή ο Βρουσάι.

Στην επίθεση ο Κουλούρης με τον Δώνη έχουν το προβάδισμα. Δεν αποκλείεται όμως αντί του Κουλούρη να πάιξει ο Λημνιός ώστε μαζί με τον Δώνη να πιέσουν τα μπακ και να προσπαθήσουν ν' απειλήσουν με κόντρα επιθέσεις.