Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΛΙΓΚΑ

Ποιο θεωρούν στη Λίγκα το κλειδί στις επαφές με τους διαιτητές...

Δουλειά έπιασαν άμεσα οι  Μηνάς Λυσάνδρου, Ηλίας Πουρσανίδης και Γιώργος Μποροβήλος που αποτελούν την επιτροπή της Super League 1 η οποία συστάθηκε σήμερα και ξεκινούν επαφές με την ΚΕΔ και τους διαιτητές ώστε να βρεθεί λύση και να γίνουν κανονικά τα ματς της επόμενης αγωνιστικής. 

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αφού βρισκόμαστε Δευτέρα βράδυ και μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχουν γίνει οι ορισμοί για τις αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής.

Όμως, αυτό  δεν σημαίνει πως οι ομάδες μπορούν τότε να μάθουν πως θα διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια, αφού θα πρέπει να κλείσουν εισιτήρια, τη διαμονή τους κτλ.

Αρα, θα πρέπει μέσα στις επόμενες 48 ώρες να υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις, προς τα πού πάει το πράγμα.

Ο Γιώργος Μποροβήλος είπε φεύγοντας από τη Λίγκα πως «κάποιες μηνύσεις έχουν ήδη αποσυρθεί, κάποιες άλλες θα είναι αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων για το τι μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί η Λίγκα να υποχρεώσει κάποιον. Πρέπει να δούμε σε θεσμικό πλαίσιο πώς μπορεί να γίνει στην πράξη και πώς μπορούμε να το περιχαρακώσουμε για το μέλλον. Από τη Λίγκα ή την κάθε ομάδα δεν γίνεται να της ζητείται να κάνει κάτι που δεν έχει τη δύναμη να το κάνει». 

Μέχρι πρότινος ήταν τρία τα... μέτωπα. Ο Αχιλλέας Μπέος απέσυρε όσες μηνύσεις είχε κάνει και απομένουν εκείνες των Σάββα Θεοδωρίδη και Αλέξη Κούγια.

Εκ των δύο, μόνο ο τελευταίος έχει επίσημα θεσμικό ρόλο. Αν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ δεν υποστηρίξει τις δικές του, αυτόματα επίσημος παράγοντας ομάδας ή στέλεχος της διοργανώτριας αρχής δεν θα έχει κινηθεί νομικά εναντίον ρέφερι, κάτι που θα αποτελέσει ξεκάθαρη κίνηση καλής θέλησης από μέρους της λίγκας.

Το θέμα είναι, όμως, πως ο Αλέξης Κούγιας στις δηλώσεις του ήταν και πάλι καταπέλτης κατά των διαιτητών και είπε πως το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με ξένους.

Επομένως, όπως φαίνεται, τα πράγματα είναι δύσκολα.