Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ομπράντοβιτς

ΒΙΝΤΕΟ: «Ο βασιλιάς της Ευρώπης», Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

 Με τίτλο: «Ο Βασιλιάς της Ευρώπης» η Euroleague κάνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που συμπληρώνει 27 χρόνια στα παρκέ του μπάσκετ. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε μιλάει για το μπάσκετ, που είναι η ζωή του και αναλύει το μυστικό της επιτυχίας. 

Αναλυτικά: 

«Η ζωή μου είναι το μπάσκετ. Είναι πολύ εύκολο να το αναγνωρίσεις. Ακόμα και την στιγμή που ξεκίνησα, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω επαγγελματίας παίκτης και προπονητής. Αλλά η ζωή με έφερε στην θέση που είμαι τώρα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι για εμάς κάθε ημέρα είναι μία ευκαιρία να βελτιωθούμε, να μαθαίνουμε και να καταλαβαίνουμε καλύτερα. 

Πίσω από οτιδήποτε βρίσκεται πολλή δουλειά και αρκετές ώρες για να ξοδεύεις ώστε να νιώθεις καλύτερα και να κατανοείς τα σημαντικά πράγματα στο μπάσκετ. Περνώ πολλές ώρες να σκέφτομαι όλες τις λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν την ομάδα μου. Ξέρω καλά ποιος είμαι, αλλά αν δεν προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με την μέρα δεν θα γίνω ένας πετυχημένος προπονητής. 

Πάντα ξέρω αν προσπαθώ να κάνω κάτι σωστό ή λάθος. Προσπαθώ να "μιλώ" με τον εαυτό μου για οτιδήποτε και κρατώ ένα πράγμα από την αρχή της καριέρας μου, να είμαι έτοιμος για κάθε ερώτηση. Πρέπει να έχω κάθε απάντηση αλλιώς θα είναι κακό για εμένα και τη ομάδα μου. Θέλω να τους μιλάω και να κάνουμε αυτό που νομίζω τακτικά πως είναι σωστό. Αλλά όποιος έχει κάτι να προτείνει είμαι έτοιμος να το συζητήσω. Φυσικά, αποφασίζω εγώ στο τέλος γιατί είναι λογικό αλλά πρέπει να αισθάνονται άνετα οι παίκτες. 

Για μένα είναι οι καλύτεροι και τους φέρομαι έτσι αλλά ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος, πάντα προσπαθώ να κάνω κάτι καλύτερα. Αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος».