Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Πετράκης: «Δικαιούμαστε κάτι από το ματς με τον Ολυμπιακό. Απαντάω μέσα από τη δουλειά μου»

Ο Γιάννης Πετράκης σχολίασε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα άξιζε θετικό αποτέλεσμα (1-2) στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε καλή ομάδα, ενώ σε ό,τι αφορά την πίεση που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, ανέφερε ότι ο ίδιος απαντάει μέσω της δουλειάς του. 

«Δεν είμαι αστυνομικός για να ξέρω», απάντησε σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν είναι συνεπείς όλοι οι ποδοσφαιριστές των Ηπειρωτών. 

Αναλυτικά μίλησε για: 

-το ματς με τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι δικαιούμασταν περισσότερα πράγματα. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, που ήταν σε καλό φεγγάρι και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε τον έλεγχο και κρατήσαμε τις ισορροπίες. Ο Ολυμπιακός σκόραρε χάρη στις ατομικές ικανότητες κάποιων παικτών του. Κι εμείς γίναμε σήμερα επικίνδυνοι και δημιουργικοί και μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ. Στο β’ ημίχρονο τα πράγματα ήταν και πάλι ισορροπημένα. Ο Ολυμπιακός είχε κάποιες προϋποθέσεις και ορισμένα σουτ, αλλά κι εμείς μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο». 

-το ματς με Απόλλωνα και τη μάχη της παραμονής: «Είναι νωρίς, έχουμε μπροστά μας το κύπελλο, αυτό είναι τώρα το πιο σπουδαίο. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε. Όταν έρθει η στιγμή θα το δούμε και το ματς με τον Απόλλωνα». 

-το βαρύ κλίμα που υπήρξε όλη την εβδομάδα και το πώς το διαχειρίστηκε: «Είμαστε πολλά χρόνια μαζί, ο καθένας κρίνεται απ’ αυτά που λέει και κάνει. Μόνο μέσα από τη δουλειά μου θα απαντάω. Δεν υπάρχουν μόνο καλές στιγμές, αλλά και κακές στο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να βρεις τον τρόπο να τις διαχειριστείς και να μαθαίνεις απ’ αυτά που βιώνεις. Σαν άνθρωπος αυτή είναι η στάση ζωής μου». 

-τα μεταγραφικά: «Έχω μια τακτική που την ξέρετε πολύ καλά: ό,τι είναι να ανακοινωθεί θα ανακοινωθεί . Δεν είναι δουλειά μου να σας πω, αλλά κάτι θα υπάρξει». 

-το αν θα αποκτηθεί ο Γιόνασεν: «Θα μάθετε ό,τι είναι από τους αρμόδιους». 

-το Κύπελλο: «Θα σκεφτούμε με ωριμότητα τι είναι το καλύτερο για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι και δυνατοί». 

-την ατάκα του στους οπαδούς ότι ο καπετάνιος αφήνει πάντα τελευταίος το καράβι: «Θέλω πάντα να κρίνομαι γι’ αυτά που λέω. Όλα τα χρόνια θέλω δείχνω μέσα από τη στάση μου τι πιστεύω». 

-το αν κάποιοι παίκτες δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους: «Δεν είναι η ώρα. Δεν είμαι αστυνομικός για να ξέρω: κρίνω τον κάθε παίκτη από τη δουλειά του στην προπόνηση και στο γήπεδο και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο». 

-το αν μπορεί το Κύπελλο να γίνει στόχος από τη στιγμή που στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει η υπέρβαση: «Είναι εύλογη η απάντηση. Έχουμε ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να το αλλάξουμε. Θα δώσουμε την μάχη να το ανατρέψουμε».