Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΧΡΗΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ

Χριστοβασίλης: "Ν' ακυρώσει η ΕΠΟ την κλήρωση της Super League 1" - Τι είπε για τις δύο μικρότερες κατηγορίες

Για την ερχόμενη Τρίτη (2/7) είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League 1. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης δήλωσε πως θα ζητήσει τη συνδρομή της ΕΠΟ προκειμένου να ακυρωθεί αυτή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν είναι σωστό να παίζει ποδόσφαιρο μία κατηγορία και να μην υπάρχει τίποτα από εκεί και κάτω, κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά στο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τη Super League 2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Η αναδιάρθρωση έγινε με κάποια προαπαιτούμενα, που, όμως, τώρα δεν ισχύουν. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ μάς είπε χθες ότι χρήματα δεν υπάρχουν κι αν οι ομάδες της Super League 2 και της Football League θέλουν αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να απευθυνθούν στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής κ. Ν. Παππά και τον υπουργό οικονομικών κ. Τσακαλώτο.

Είναι μία συνάντηση που ευελπιστούμε να κάνουμε τη Δευτέρα. Από την πλευρά μας πιέζουμε πάρα πολύ. Απ’ ό, τι έχει αποφασιστεί από τη Super League 2, η οποία ακόμα δεν συσταθεί σε σώμα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει πρωτάθλημα μέχρι να τακτοποιηθεί το οικονομικό. Κανένας δεν θα λάβει μέρος στα πρωταθλήματα του ’19-’20.

Θα ζητήσουμε και τη συνδρομή της ΕΠΟ να ακυρώσει την κλήρωση της Super League 1 την Τρίτη, γιατί το να παίζει ποδόσφαιρο μία κατηγορία και να μην υπάρχει τίποτα από εκεί και κάτω δεν είναι σωστό. Πιστεύω ότι ο κ. Γραμμένος πρέπει να επέμβει, γιατί και στην ΕΠΟ υπάρχουν δύο γνώμες. Άλλα λέει ο κ. Γραμμένος και άλλα ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Αντωνίου (σε συνέντευξή του σήμερα τονίζει «Η αναδιάρθρωση αυτή πήγε το ποδόσφαιρο πίσω. ∆εν συμφώνησα από την αρχή µε αυτό το σχέδιο και πιστεύω πως πρέπει να το αλλάξουμε γρήγορα».). Θα δούμε από Δευτέρα ποιες θα είναι οι εξελίξεις».

Για το αν ο ΠΑΣ μπορεί να είναι βιώσιμος αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες και χαθούν τα χρήματα: «Το είπαμε και πριν ότι αν δεν λυθεί το θέμα δεν πρόκειται να παιχτεί ποδόσφαιρο στις δύο μικρότερες κατηγορίες φέτος. Οπότε, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω».