Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ο Θανάσης ο σουγιάς και ο Σωτήρης ο τανάλιας πώς πέρασαν τον έλεγχο και μπήκαν στο ΟΑΚΑ;

Παραμονές του τελικού έκανα το εξής ερώτημα: Τι θα γίνει στην περίπτωση που ξεσπάσουν επεισόδια από τους… προσκεκλημένους της ΕΠΟ;  

Η ένταση στο ΟΑΚΑ προκλήθηκε κυρίως από μερίδα ατόμων που είχαν προσκλήσεις από την ΕΠΟ.

Και κανονικά η διοίκηση της ομοσπονδίας έχει χρέος απέναντι στον εαυτό της να ερευνήσει το θέμα, διότι είναι σοβαρό.

Ποιος, λοιπόν, θα κληθεί σε απολογία γι’ αυτό;

Ο ΠΑΟΚ επειδή οι δικοί του ήταν οι πιο φασαριόζοι; Ναι, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε προσκλήσεις στα συγκεκριμένα άτομα. Η ΕΠΟ το έκανε. Η, μέσω της ΕΠΟ, τέλος πάντων.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι έχει συμβεί, όμως στα νομικά θέματα ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να παίξει τον ρόλο της.

Και κάτι άλλο. Όσοι είχαν διαπίστευση πέρασαν από απανωτούς ελέγχους και πολύ σωστά. Μου άρεσε αυτό.

Αναρωτιέμαι, όμως, πώς μπήκαν μέσα στο γήπεδο κάποιοι τύποι που από χιλιόμετρα καταλάβαινες ότι πήγαν μόνο για φασαρία. Πώς λέμε ο Θανάσης ο σουγιάς και ο Σωτήρης ο τανάλιας; Τέτοια ιστορία.

Το σίγουρο είναι ότι αποκλείεται να έγινε έλεγχος. Γιατί; Διότι δεν είναι δυνατόν να βγάζουν μεγάλη χοντρή αλυσίδα και να την κοπανάνε στο κεφάλι άντρα των ΜΑΤ δίπλα από τα δημοσιογραφικά.

Αν είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα που είχαν εξαγγείλει και όφειλαν να πάρουν, κανένα αιχμηρό αντικείμενο δεν θα περνούσε εντός γηπέδου.

Όπως δεν θα εμφανίζονταν κάποια ταραχοποιά στοιχεία.

Εδώ μιλάμε για ένα άδειο γήπεδο και η Αστυνομία απέτυχε να λειτουργήσει προληπτικά ενώ ήξερε ότι το καζάνι βράζει…

Τι θα έκανε, λοιπόν, αν στο ΟΑΚΑ βρίσκονταν από 15.000 οπαδούς των δύο ομάδων και οι μισοί ήταν αποφασισμένοι για όλα; Αιματοκύλισμα θα είχαμε;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Βασιλειάδης δικαιώθηκε για την απόφασή του.

Γι’ αυτό και δεν πάτησε το πόδι του στο γήπεδο και προτίμησε να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου ΦΙΝΝ που κήρυξε την έναρξη των αγώνων.