Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Πόνεσαν τα μάτια μας με την ΑΕΚ του Καρντόσο κι αν δεν αλλάξει η εικόνα της θα εκτεθεί από τους Τούρκους

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Πόνεσαν τα μάτια μας με την ΑΕΚ του Καρντόσο κι αν δεν αλλάξει η εικόνα της θα εκτεθεί από τους Τούρκους

Απογοητευτική ήταν η χθεσινή εικόνα της ΑΕΚ. Χωρίς ίχνος υπερβολής η Ενωση έπαιξε με τη φωτιά, διότι αν στο 1-1 οι Ρουμάνοι έβαζαν δεύτερο γκολ τα πάντα θα ήταν ανοιχτά με αυτή την ΑΕΚ που δεν βλεπόταν.

Πόνεσαν τα μάτια μας από την άσχημη εμφάνισή της και φυσικά ο βασικός υπεύθυνος είναι ο προπονητής της.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε δυο πράγματα από τον Μάνταλο. Αυτός ήταν ουσιαστικά όλη η ΑΕΚ.

Κι ένας Λιβάγια να έχει διάθεση να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και ιδιαίτερα τον Ολιβέιρα για το γκολ.

Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκα στο αμυντικό κομμάτι ξεκινούσαν από τους μέσους.

Ο Κρίστιτσιτς ήταν στον κόσμο του και έκανε συνεχώς αβίαστα λάθη, ο Σιμόες είχε τα χάλια του και ο Ζεράλδες φάνηκε μόνο από μία όμορφη ενέργεια. Ήταν αρνητικότατος.

Κι όμως η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και η λογική έλεγε ότι έστω και δύσκολα θα πάρει τη νίκη.

Στην επανάληψη λες και μπήκαν άλλοι παίκτες με τις ίδιες φανέλες. Τραγωδία. Η ΑΕΚ δεν βλεπόταν κι ο ένας παίκτης συναγωνίζονταν τον άλλο στα λάθη και τις επιπόλαιες ενέργειες.

Η Κραϊόβα έγινε πρωταγωνίστρια από το πουθενά και η ΑΕΚ θύμιζε ομαδούλα της σειράς.

Ο Καρντόσο το μόνο που έκανε ήταν να αντικαταστήσει τον Κρίστιτσιτς με τον Σιμάο και χάλασε το κλίμα με την αλλαγή του Λιβάγια.

Καλώς βγήκε ο Κροάτης. Αυτός που έπρεπε να καθίσει στον πάγκο ήταν ο Ζεράλδες.

Σαφώς δεν είναι ωραίο ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να αντιδρά στην αλλαγή του και επιβάλλεται να τραβήξουν το αυτί του Λιβάγια, αλλά αγωνιστικά ο Πορτογάλος έκανε λάθος.

Συν ότι ο Καρντόσο δεν προχώρησε σε άλλες εσωτερικές κινήσεις για να ξυπνήσει την ομάδα του. Παρακολουθούσε αμέτοχος. Λες κι είχε μπλοκάρει.

Εκτός αν αδυνατεί να ανταποκριθεί στην πίεση. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Λέει, πάντως, μεγάλα λόγια και από πράξεις μηδέν.

Η χθεσινή ΑΕΚ ήταν ένα «πτώμα». Και φυσικά με τέτοια εικόνα δεν έχει καμία τύχη με τους Τούρκους. Χαμένη από χέρι είναι.

Ο Καρντόσο και οι παίκτες του καλά θα κάνουν να δουν και να ξαναδούν το βίντεο του χθεσινού αγώνα, μπας και συνειδητοποιήσουν πόσο κακή ήταν η ομάδα τους.

Να αναλάβουν τις ευθύνες του και να προσπαθήσουν να βελτιωθούν ο καθένας στο ρόλο του.

Η Τράμπζονσπορ δεν είναι Κραϊόβα, αν και η ΑΕΚ  πρώτα θα πρέπει να νικήσει τον κακό της εαυτό...