Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής βρίσκονται ομάδες στη Σούπερ Λίγκα

Στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής βρίσκονται ομάδες στη Σούπερ Λίγκα

Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η Σούπερ Λίγκα για να δουν οι ομάδες τι θα γίνει με το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι οι περισσότερες αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό θέμα.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν τρέχει, έσοδα από εισιτήρια και χορηγούς δεν υπάρχουν, τα συμβόλαια με τους παίκτες είναι ένας δυνατός γρίφος για το πώς πρέπει να λυθεί, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το οικονομικό απασχολεί τις ομάδες πιο πολύ κι από το θέμα της υγείας.

Διότι λίγο-πολύ και μέτρα θα παρθούν και τεστ θα γίνονται και οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς θα γίνει η οικονομική επανεκκίνηση των ΠΑΕ σε συνδυασμό με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Σε κάποιες ομάδες οι ξένοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμα -και είναι άγνωστο το πότε θα γυρίσουν - ενώ ουδείς ξέρει τι θα ισχύσει με τη χρονική διάρκεια των συμβολαίων και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών. Ειδικά των αλλοδαπών.

Κι αν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν έχουν θέμα, οι υπόλοιποι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό που ζούμε κι ασφαλώς δεν εξαιρείται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Γι' αυτό και πολύ σωστά η ΟΕΦΑ θα ενισχύσει την κάθε ομοσπονδία με 4,3 εκατ. ευρώ. Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω του κορονοϊού.

Για εμένα θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να καταφέρουν οι ΠΑΕ να ξαναβρούν τον δρόμο τους και οι ιδιοκτήτες οφείλουν να κινηθούν με ωριμότητα και σοβαρότητα. Αυτό που προέχει είναι το γενικό συμφέρον και οχι να προχωρήσουν σε μπαλώματα που μελλοντικά μπορεί να τους κοστίσει πολύ ακριβά...