Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Αγώνας καριέρας για τους διεθνείς το ματς με τους Γάλλους

Αγώνας καριέρας για τους διεθνείς το ματς με τους Γάλλους

Πολύ κόσμο θα έχει την Τρίτη η «Opap Arena». Απόλυτα φυσιολογικό όταν αντίπαλος της εθνικής μας θα είναι η Γαλλία που έρχεται με το χθεσινό 14-0 σε βάρος του Γιβραλτάρ! Είναι αδιάφορο αν το ματς έχει βαθμολογική σημασία η, όχι. Μιλάμε για μία παγκόσμια υπερδύναμη και ο κόσμος διψάει να την απολαύσει. Όπως φυσικά να συμπαρασταθεί στην απαιτητική αποστολή των διεθνών για τους οποίους τέτοιοι αγώνες είναι αγώνες καριέρας.

Όλα τα φώτα της Ευρώπης- και όχι μόνο- θα είναι σε αυτό το ματς και είναι ευκαιρία για τους παίκτες μας να μεγαλώσουν το βιογραφικό τους με μία προσωπική εμφάνιση που θα αφήσει το αποτύπωμά της. Άλλωστε, ο καθρέφτης κάθε παίκτη είναι η εθνική ομάδα της χώρας του κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές μας. Γι’ αυτό και έχουν αυξημένα κίνητρα διάκρισης.

Το θέμα Πογιέτ ασφαλώς απασχολεί τους παίκτες και το συζητούν, καταλαβαίνουν ότι δεν είναι αγωνιστικό, όμως για την ώρα προέχει ο αγώνας με τους Γάλλους. Μετά το παιχνίδι η ΕΠΟ και ο Ουρουγουανός θα τα βάλουν κάτω και θα δουν αν μπορούν να προχωρήσουν μαζί μέχρι τα μπαράζ του Nations League και στα τελικά του EURO της Γερμανίας, εφόσον, βέβαια, πάρουμε την πρόκριση. Αυτό, πάντως, θα είναι και το πιο λογικό.

Για όσους δεν γνωρίζουν το συμβόλαιο του Λατίνου ολοκληρώνεται τέλος Δεκεμβρίου, αλλά αυτόματα ανανεώνεται μέχρι τον Μάρτιο που έχουν οριστεί τα νοκ άουτ παιχνίδια. Από εκεί και πέρα είναι τελείως ανοιχτό το αύριο.

Από πλευράς Πογιέτ, πάντως, ήταν μέγιστο φάουλ η δήλωσή του ότι ο βοηθός του είναι απλήρωτος εδώ και 8 μήνες. Και δίκιο να είχε αυτό δεν λέγεται παραμονές ενός τόσο μεγάλου ματς.

Για την ιστορία ο συνεργάτης του Πογιέτ ήθελε να πληρώνεται σε εταιρία του στο εξωτερικό και το λογιστήριο της ΕΠΟ του είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα γραφειοκρατικό θέμα της Ομοσπονδίας που δεν ενδιαφέρει κανέναν. Προφανώς, ο Πογιέτ ήθελε να πάρει ρεβάνς για την εσωτερική σκληρή κριτική που δέχθηκε με την εξέλιξη της υπόθεσης Φορτούνη, αλλά και τη μη κλήση Κωνσταντέλια για τους αγώνες με Ολλανδία και Γιβραλτάρ.

Σε αυτό που έχει δίκιο 100% ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι το καυτό θέμα του αθλητικού κέντρου. Έχουμε 2023 και η εθνική γυρίζει δεξιά και αριστερά για να βρει γήπεδο να προπονείται. Αυτό δεν τιμά κανέναν στην Ομοσπονδία. Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που έπρεπε να έχει λυθεί οριστικά αμέσως μετά τον θρίαμβο του 2004.