Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Οι θαυματουργοί πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού δείχνουν το μέλλον...

Οι θαυματουργοί πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού δείχνουν το μέλλον...

Η 40χρονη και πλέον εμπειρία μου στον χώρο του ποδοσφαίρου μου λέει ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν καταλάβει τη σημασία της πρόκρισης των θαυματουργών πιτσιρικάδων του Ολυμπιακού στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή η τεράστια επιτυχία δείχνει τον δρόμο πρώτα στον ίδιο τον Ολυμπιακό και μετά σε όλες τις άλλες ομάδες.

Διότι το μέλλον είναι αυτά τα παιδιά και τόσα άλλα σε μικρότερες ηλικίες που πλέον ξέρουν που θέλουν να μοιάσουν και τι πρέπει να πετύχουν για να πάρει μπρος πιο γρήγορα η καριέρα τους.

Οι νέοι του Ολυμπιακού προσφέρουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα αν κερδίσουν η, χάσουν στον τελικό με τη Μίλαν τη Δευτέρα. Δεν έχει καμία σημασία.

Είναι μονόδρομος για όλες τις ομάδες να ασχοληθούν πολύ σοβαρά και καθαρά επαγγελματικά με τις Ακαδημίες τους.

Ελάχιστες είναι οι ΠΑΕ που το κάνουν. Όπως, για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ για τον οποίο έχω αναφερθεί στο παρελθόν με λεπτομέρειες. Γίνεται εξαιρετική δουλειά και είναι θέμα χρόνου να δούμε κι άλλους σαν τον Κωνσταντέλια.

Ο Ολυμπιακός τώρα έχει ορισμένα παιδιά που αύριο θα παίζουν στην πρώτη ομάδα η, τέλος πάντως, θα σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κι ακολουθούν πολλοί ακόμη.

Έχουμε ταλέντα κι αν τα δουλέψουμε σωστά να είστε σίγουροι ότι θα τα απολαύσουμε. Όλοι μας διψάμε να δούμε ελληνόπουλα στις μεγάλες ομάδες.

Ήρθε η ώρα αυτό να αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Γι’ αυτό τονίζω ότι ο Ολυμπιακός προσφέρει πολλά συνολικά στο ποδόσφαιρό μας.

Κι ο κάθε Ολυμπιακός που δίνει τόσο μεγάλη σημασία στις ομάδες των μικρών.

Άλλωστε, ποιος δεν θέλει να προωθεί τα δικά του παιδιά από το να παίρνει ξένους παίκτες που είναι αμφιβόλου ποιότητας και έρχονται στη χώρα μας μόνο ως μισθοφόροι;

Χίλιες φορές να παίζουν παιδιά από τις Ακαδημίες που έχουν δεθεί με την ομάδα και θα τα δίνουν όλα και για τη φανέλα της.

Όσο και αυστηρά επαγγελματικό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο, να ξέρετε ότι οι μικροί που είναι χρόνια στις Ακαδημίες γίνονται ένα με την ομάδα και ζουν με το όνειρο να φορέσουν κάποτε τη φανέλα της μεγάλης ομάδας.

Από εκεί και πέρα είναι δικό τους θέμα να δουλέψουν πολύ σκληρά για να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να υποχρεώσουν με την καλή έννοια την ΠΑΕ να ασχοληθεί ακόμα πιο σοβαρά μαζί τους.

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν από το πόσο έτοιμος είσαι, πόσο το θέλεις και τι όνειρα έχεις κάνει για την καριέρα σου.