Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΕΚ: Στα όρια της κόπωσης άφησε τους παίκτες ο Καρντόσο!

Στα όρια της κόπωσης οι παίκτες της ΑΕΚ επί Καρντόσο!

Ο Μιγκέλ Καρντόσο έφυγε από την ΑΕΚ πριν καν βγει ο Αύγουστος, αλλά η ζημιά που προκάλεσε στην Ένωση είναι αρκετά μεγάλη. Όχι μόνο στο καθαρά αγωνιστικό, όπου ουσιαστικά άφησε εκτός Ευρώπης την ομάδα, ενώ έχασε και από την Ξάνθη στην πρεμιέρα, αλλά και επειδή διαπιστώθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα στα εργομετρικά που έγιναν στους παίκτες.

Πολλοί εξ αυτών εμφανίστηκαν με υψηλές τιμές στο γαλακτικό οξύ, κάτι που σημαίνει πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων ήταν στα όρια της κόπωσης! Κι αυτό, διότι η συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας γαλακτικού οξέως στους μύες ενός ανθρώπου κατά τη διάρκεια μιας έντονης άσκησης προκαλεί μια αίσθηση δυσφορίας (κυρίως με τη μορφή έντονου καψίματος) στο σημείο του σώματος που καταπονείται.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις εθνικές ομάδες ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου και το επιτελείο του έδωσαν πολύ μεγάλη βάση σε αυτό το κομμάτι και εκτιμάται πως μέσα σε λίγες εβδομάδες και με την καθημερινή δουλειά που γίνεται, οι παίκτες θα επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα.