Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τρίμηνο ραγδαίων εξελίξεων για την «Αγιά Σοφιά»!

Τρίμηνο ραγδαίων εξελίξεων για την «Αγιά Σοφιά»!

Η συνάντηση της περασμένης Τρίτης ανάμεσα σε ΑΕΚ-Περιφέρεια Αττικής-Dimand και Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα σηματοδοτήσει ένα τρίμηνο ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών στην «Αγιά Σοφιά».

Ένα τρίμηνο κρίσιμο, στο οποίο «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα», όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος υποσχέθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες που απαιτούνται, εκμηδενίζοντας τη γραφειοκρατία που έχει κάνει μεγάλη «ζημιά» στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ήδη μάλιστα, έχουμε τα πρώτα σημάδια εξελίξεων, με τη σύσταση του γνωστού πλέον παρατηρητήριου εργασιών, στο οποίο θα μετέχουν κορυφαία στελέχη της Dimand, της Περιφέρειας και φυσικά οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιώργος Πατούλης.

Μέσα από εκεί θα κρατείται ημερολόγιο του έργου με καταγραφή όλων των κινήσεων, ενώ όποτε προκύπτει κάποιο κόλλημα, θα υπάρχει άμεση παρέμβαση για να λύνεται και να μην έχουμε χρονοτριβή.

Ένας από τους βασικούς λόγους που σχηματίστηκε αυτό το παρατηρητήριο είναι και ο δεύτερος διαγωνισμός της Περιφέρειας που αφορά το εσωτερικό του γηπέδου. Ένας πολύ σημαντικός πυλώνας του γηπέδου που θα «τρέξει» όσο πιο άμεσα γίνεται.

Τι σημαίνει όσο πιο άμεσα γίνεται; Με δεδομένες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που απαιτούνται πάντα σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, στόχος είναι στις επόμενες 60 με 90 ημέρες να αρχίσει να «τρέχει» η διαδικασία, να υπάρξει από εκεί και πέρα το γνωστό κενό διάστημα για ενστάσεις και ακολούθως να αναλάβει ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει τα «εντόσθια» της «Αγιά Σοφιάς».

Αυτός είναι ο ένας πυλώνας. Ο δεύτερος, που συνδέει και πάλι Περιφέρεια-ΑΕΚ, έχει να κάνει με την υπογειοποίηση, η οποία, λόγω του γνωστού θέματος που προέκυψε με Intrakat-Ελεγκτικό Συνέδριο και της γραφειοκρατίας, πήγε πίσω.

Το πρόβλημα, όμως, ξεπεράστηκε και πλέον ΑΕΚ-Περιφέρεια-Δήμος «τρέχουν» μαζί τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε περίπου τον Δεκέμβρη να δούμε μπουλντόζες στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας πέριξ του γηπέδου για να έχουμε την έναρξη ενός έργου κομβικού όχι μόνο για την «Αγιά Σοφιά», αλλά και για ολόκληρο τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Ένα έργο που θα αλλάξει άρδην την περιοχή, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και το στάτους της πόλης σε συνδυασμό και με τα συνοδά έργα.

Την ίδια ώρα που θα προχωράνε όλες οι παραπάνω διαδικασίες, θα έχουμε και την ταυτόχρονη τοποθέτηση του στεγάστρου από τη Cimolai, με τους Ιταλούς να έχουν βάλει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του σιδερένιου σκελετού, ενώ έχουν ξεκινήσει βεβαίως να μπαίνουν και τα κομμάτια της μεμβράνης από την παλιά θύρα 21.

Το χρονοδιάγραμμα θέλει τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη η Cimolai να ολοκληρώνει όλο το έργο που έχει αναλάβει, με την τοποθέτηση όλου του στεγάστρου και των στοιχείων της μεμβράνης και απλά από εκεί και πέρα θα μένουν κάποια τεντώματα και ρυθμίσεις για να τελειοποιηθεί.