Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παγκόσμιο Άρσης Βαρών: Κατέκτησε Κύπελλο στο ομαδικό η Ελλάδα, καλή θέση για Νεάνιδες και Έφηβους

Παγκόσμιο Άρσης Βαρών: Κύπελλο στο ομαδικό η Ελλάδα, καλή θέση για Νεάνιδες και Έφηβους

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων-Νεανίδων, το οποίο διεξήχθη από τις 2 έως τις 10 Μαΐου στο Ηράκλειο της Κρήτης, έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο. Η διοργάνωση, που έκλεψε τις εντυπώσεις κι όλες οι αποστολές είχαν μόνο καλά λόγια να πουν, έφερε μία τεράστια επιτυχία για τη χώρα μας.

Για πρώτη φορά, μετά τη "χρυσή" εποχή της dream team, η Ελλάδα κατέκτησε Κύπελλο στο ομαδικό! Η γαλανόλευκη κατέκτησε την 6η θέση στις Νεάνιδες. Το Κύπελλο παρέλαβε ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Τριφύλλης και οι αθλήτριες Ελενα Τζατζολάρη, Αθηνά Παπουτσάκη που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 
Αναμφίβολα, πρόκειται μία τεράστια επιτυχία που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Επίσης, εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Εφήβων που ήρθαν 7οι κι έμειναν εκτός μόνο για λίγους βαθμούς.

Ακόμα, στην εντυπωσιακή τελετή λήξης βραβεύτηκαν οι έξι πρώτες ομάδες, καθώς και ο καλύτερος αθλητής και καλύτερη αθλήτρια της διοργάνωσης. Την τελετή λήξης τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Πιτσούλης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στους Εφήβους πρώτευσε η Τουρκία και ακολούθησαν οι Αρμενία, ΗΠΑ, Ουκρανία, Αίγυπτος και Καζακστάν. Στις Νεάνιδες την 1η θέση κατέλαβαν οι ΗΠΑ και ακολούθησαν Τουρκία, Ινδία, Μεξικό, Ουκρανία και Ελλάδα. 
Καλύτερος αθλητής αναδείχθηκε ο Ουκρανός Μπόχνταν Χόζα και καλύτερη αθλήτρια η Νίνα Στερκχ από το Βέλγιο.