Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καπράλος: «Κάποιοι αθλητές είναι κακομαθημένοι»

Καπράλος: «Κάποιοι αθλητές είναι κακομαθημένοι»

Ο Σπύρος Καπράλος μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για αθλητές εθνικών ομάδων, οι οποίοι έχουν έρθει σε ρήξη με τις διοικήσεις των ομοσπονδιών των αθλημάτων που υπηρετούν, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι με το μέρος των αθλητών.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην υπόθεση της Βασιλείας Καραχάλιου κάποιους από τους οποίους κατονόμασε: «Η υπόθεσή της μας λυπεί, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Δήλωσε και το κάνει, ότι θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Πορτογαλίας, κάτι που επιτρέπει η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας.

Εμάς σαν ΕΟΕ δεν μας πέφτει λόγος. Με βάση αυτόν τον κανονισμό συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τέξας, με τη σημαία της Πορτογαλίας και θα μπορούσε να λάβει μέρος κατ’ αυτόν τον τρόπο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον υπήρχε συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Πορτογαλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Εφόσον δεν έχουν περάσει τρία χρόνια από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί να αλλάξει σημαία ένας αθλητής, αν δεν υπάρχει συγκατάθεση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας. Δεν θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στην Βασιλεία, αλλά και σε άλλους αθλητές, επειδή έχουν προστριβές με την ομοσπονδία τους, να αλλάξουν υπηκοότητα».

Με αφορμή την Καραχάλιου ο πρόεδρος της ΕΟΕ παραδέχτηκε ότι ορισμένοι από αυτούς είναι μεν «κακομαθημένοι», αλλά και πως «ορισμένες ομοσπονδίες δεν αγαπούν τους αθλητές τους»: «Ορισμένες ομοσπονδίες δεν αγαπούν τους αθλητές τους. Κάποιοι είναι κακομαθημένοι, έχουν απαιτήσεις, το καταλαβαίνω.

Αλλά αν υπάρχει αγάπη και κατανόηση, όλα θα λυθούν. Το ζητήσαμε από την ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας και πιστεύω θα τα βρουν. Κι άλλοι αθλητές είναι που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Όπως στην πάλη. Ελπίζω να τα βρουν. Έχουμε πάρει τόσα μετάλλια στο παρελθόν κι έχουμε τόσα ταλέντα που μπορεί να φέρουν ακόμη και μετάλλιο και δεν τα έχουν βρει. Εγώ είμαι 100% με τους αθλητές. Στην κωπηλασία, οι αδερφές Κυρίδου, είναι σε προστριβή με την ομοσπονδία κι ελπίζω να γίνουν δεκτές και να μας εκπροσωπήσουν στον Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Βολικάκης επίσης. Ξαναλέω ότι με καλή θέληση θα λυθούν τα προβλήματα».