Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μάρκεθ

Νέος σοβαρός τραυματισμός για τον Μαρκ Μάρκεθ

Ο Μαρκ Μάρκεθ θα είναι απών και από τελευταίο γκραν πρι του φετινού Moto GP. Όπως ανακοινώθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ μετά τη διάσειση που υπέστη στην προπόνηση, έχει ξανά θέμα με τα μάτια του όπως και το 2011. Αυτό σημαίνει πως ο 8 φορές πρωταθλητής, θα λείψει και από το τελευταίο γκραν πρι της σεζόν και  θα αντιμετωπίσει τον διπλωπία (τα βλέπει όλα διπλά) του με συντηρητική θεραπεία όπως αναφέρετε σε ανακοίνωση της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Honda:

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix της Βαλένθια αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ούτε στο τεστ IRTA στη Χερέθ που έχει προγραμματιστεί για τις 18 και 19 Νοεμβρίου.

Αφού ο Μαρκ Μάρκεθ υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση στην κλινική Dexeus στη Βαρκελώνη την περασμένη Τρίτη, στην οποία εξετάστηκε έπειτα από πτώση, ενώ έκανε εξάσκηση εκτός δρόμου, ο αναβάτης ξεκουράζεται όλη την εβδομάδα στο σπίτι του στη Cervera.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών ανάπαυσης, ο Μαρκ συνέχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και υπέφερε από προβλήματα όρασης, γι' αυτό και αυτήν τη Δευτέρα τον επισκέφτηκε ο οφθαλμίατρος Δρ. Σάντσεθ Νταλμάου του Hospital Clínic de Barcelona, ​​ο οποίος έκανε τις εξετάσεις, οι οποίες εντόπισαν ένα νέο επεισόδιο διπλωπίας.

Δρ. Σάντσεθ Νταλμάου, Οφθαλμίατρος: «Η εξέταση που έγινε στον Μαρκ Μάρκεθ σήμερα, μετά το ατύχημα που συνέβη, επιβεβαίωσε ότι ο αναβάτης έχει διπλωπία και αποκάλυψε παράλυση του τέταρτου δεξιού νεύρου με συμμετοχή του δεξιού άνω λοξού μυός. Σε συνέχεια της κλινικής αξιολόγησης, έχει επιλεγεί να ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία με περιοδικές ενημερώσεις. Αυτό το τέταρτο δεξί νεύρο είναι εκείνο που είχε ήδη τραυματιστεί το 2011».