Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΤΟΚΙΟ

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι ρεαλιστικό σενάριο χωρίς εμβόλιο για τον κορονοϊό

Η παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού οδήγησε –με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων πλευρών- στη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021.

Προκειμένου να προστατευτούν οι αθλητές και με την ελπίδα η… ζωή να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, η ΔΟΕ ανακοίνωσε τη μεταφορά των Ολυμπιακών Αγώνων (23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021).

Σύμφωνα όμως με όσα ανέφερε στο BBC καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ε περίπτωση που μέσα στον επόμενο χρόνο δεν έχει δημιουργηθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέα αναβολή στη διεξαγωγή τους.

Συγκεκριμένα, ο Ντεβί Σριντάρ, πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, τόνισε πως “αν έχουμε το εμβόλιο μέσα στον επόμενο χρόνο, τότε θεωρώ πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Το εμβόλιο θα αλλάξει τα δεδομένα, όταν μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα είναι οικονομικό και διαθέσιμο για όλους. Από την άλλη, αν δεν έχουμε το εμβόλιο τότε θεωρώ πως δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες”.