Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΕΚΙΝΟ

Πεκίνο 2022: Δεν στέλνει διπλωματική αποστολή η Ολλανδία

Η Ολλανδία δεν πρόκειται να στείλει διπλωματική αντιπροσωπεία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων «ANP» την Παρασκευή (14/01), επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της ολλανδικής κυβέρνησης.

«Λόγω των μέτρων για τον COVID-19 που ισχύουν στην Κίνα, θα υπήρχαν πολύ περιορισμένες ευκαιρίες για διμερείς επαφές με τη χώρα υποδοχής, προκειμένου η μεγάλη ανησυχία της Ολλανδίας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να μπορούσε να συζητηθεί με ουσιαστικό τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά απ’ την πλευρά του στο Reuters ο Φριτς Κέμπερμαν.

Η ολλανδική απόφαση έρχεται εν μέσω του διπλωματικού μποϊκοτάζ από την ηγεσία των ΗΠΑ, προκειμένου να εκφράσει με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία της για το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας. Δρόμο που ακολούθησαν η Αυστραλία, η Μ. Βρετανία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία. Η Κίνα αρνείται τις παραβιάσεις δικαιωμάτων και έχει καταδικάσει το μποϊκοτάζ ως «προδοσία των Ολυμπιακών αρχών».