Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

39ος Μαραθώνιος Αθήνας: Ένωσε τους φοιτητές...

Μία ώρα μετά την έναρξη των 10χλμ στον 39ο Μαραθώνιο Αθήνας, οι φοιτητές πήραν τη θέση τους στη γραμμή εκκίνησης. Το 1ο Universitie’s Night Run (10χλμ) πέρασε στην ιστορία, με εκατοντάδες φοιτητές να ξεχύνονται στους δρόμους της Αθήνας και να δίνουν τη δική τους νότα στη διοργάνωση. Η νέα καινοτομία της Ομοσπονδίας βρήκε ανταπόκριση από τους Φοιτητές κι αναμένεται να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης.

«Χαίρομαι πολύ που συμμετείχα σε κάτι καινούριο, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς σήμερα. Ο στόχος μου ήταν ένα μετάλλιο, πράγμα που έγινε. Έτρεχα κυρίως το 5άρι στη διοργάνωση. Στόχος μου ως αθλητής του στίβου είναι τα 1.500 μέτρα τα οποία τρέχω», είπε ο Βασίλης Παπαδημητρίου (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής- 35:54), για να προσθέσει ο Κωνσταντίνος Ζεϊμπεκάκης (Πανεπιστήμιο Γεωλογίας ΕΚΠΑ - 36:05): «Ευχαριστούμε για τη διοργάνωση που μας χάρισε αυτό το συναίσθημα. Ήταν υπέροχο με όλα αυτά τα φώτα να τρέχουμε στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος δεν ήταν τα ρεκόρ, αλλά η εμπειρία και το χειροκρότημα του κόσμου που πήραμε».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Χήρας (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων -36:20), δήλωσε: «Ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη στιγμή του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που θα δώσει την ώθηση σε όλο τον κόσμο για να συμμετέχει στον κλασσικό αθλητισμό. Ευχαριστούμε για αυτή την ευκαιρία που μας δόθηκε».

Η Στεφανία Μπενάκη (Ιόνιο Πανεπιστήμιο - 40:57) τόνισε: «Ήτανε πρωτόγνωρη εμπειρία. Μου άρεσε πάρα πολύ. Δυσκολεύτηκα φυσικά στη διαδρομή αλλά συγκινήθηκα όταν μπήκα στο στάδιο. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα τη διαδρομή», για να προσθέσει η Μαρία Σεφεριάδη (Πανεπιστήμιο Πατρών Ιατρική - 42:21): «Ήταν πάρα πολύ ωραία διαδρομή, ήταν η πρώτη φορά που την έτρεξα. Ήθελα να τρέξω, καθώς είμαι παλιά πρωταθλήτρια του βάδην και σταμάτησα λόγω της Ιατρικής».

Τέλος, η Ελένη Στέφου - (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - 42:50), δήλωσε:    «Μου άρεσε πολύ η διαδρομή. Είναι η πρώτη φορά που τρέχω το δεκάρι και ήταν ωραία εμπειρία που το έζησα ως φοιτήτρια. Το 2019 είχα τρέξει τα 5 χιλιόμετρα»