Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

Στίβος - Χάλκινο μετάλλιο για τον Δημήτρη Αντωνάτο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα

Ο Δημήτρης Αντωνάτος έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες της ελληνικής μας ομάδας στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που ξεκίνησε χθες στο Καν της Γαλλίας.

Ο νεαρός είχε καλύτερη βολή στα 18,91 μ. από την δεύτερη προσπάθεια του και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία. Ο αθλητής από την Κεφαλονιά πραγματοποιεί φέτος πολύ καλές εμφανίσεις και δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει τη διάκριση και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Ο Αντωνάτος ξεκίνησε τον αγώνα του με 18,50 μ., σημείωσε 18,47 μ. στην τρίτη βολή και 16,60 μ. στην τέταρτη και τελευταία. Μάλιστα ο νεαρός έχασε το ασημένιο μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια όταν ο Κινέζος Τινγκουσόν Γκι σημείωσε 19,60 μ. και ανέβηκε δεύτερος. Nικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Τούρκος Αλί Περέκ με 20,23 μ. Η χώρα μας έκανε δύο τα μετάλλια της στη διοργάνωση, αφού την πρώτη ημέρα των αγώνων ο Άγγελος Μαντζουράνης κατέκτησε το χρυσό στη δισκοβολία.

Η Άννα Μαρία Ίβιτς τερμάτισε τρίτη στη σειρά της στα 400μ. με 57.45 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Η νεαρή αθλήτρια βελτίωσε παράλληλα και το ατομικό της ρεκόρ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών ο Πέτρος Παπαγιάννης τερμάτισε σε 50.32 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση.

Στην τελικό του μήκους προκρίθηκε ο Χρήστος Χήτας με καλύτερο άλμα στα 6,94μ. (1,4). Ο νεαρός στις δύο άλλες προσπάθειες του πέτυχε 6,89 μ.(2,8) και 6,70 μ.(2,7).