Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τζόκοβιτς: Κλήθηκε για εξηγήσεις από το υπουργείο Μετανάστευσης - Τι είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας για την απόφαση

Τζόκοβιτς: Κλήθηκε για εξηγήσεις από το υπουργείο Μετανάστευσης - Τι είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας για την απόφαση

Η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε για δεύτερη φορά, όμως ο 34χρονος τενίστας τη γλιτώνει για απόψε.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα «The Age», ο Σέρβος σούπερ σταρ έχει κληθεί να παρουσιαστεί αύριο για συνέντευξη με τις μεταναστευτικές αρχές της Αυστραλίας και ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν θα τεθεί υπό κράτηση.

Ο 34χρονος τενίστας προπονήθηκε και σήμερα στη «Rod Laver Arena», ελπίζοντας ότι θα του δοθεί το «πράσινο φως» για να μείνει στη χώρα και να παίξει στο Australian Open (17/1). Πλέον, βέβαια, αυτό φαντάζει απίθανo.

H νομική ομάδα του, πάντως, λογικά δεν θα δεχθεί την «ήττα» και θα προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, εννοείται ότι στήριξε την απόφαση του Άλεξ Χοκ για ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Αυτή η πανδημία ήταν δύσκολη για κάθε Αυστραλό, αλλά μείναμε μαζί και σώσαμε ζωές. Μαζί πετύχαμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων, δυνατές οικονομίες και υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο. Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δικαίως περιμένουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών θα προστατευτεί.

Αυτό έκανε ο υπουργός με τη σημερινή του απόφαση. Η σκληρή πολιτική μας στην συνοριακή προστασία κράτησε ασφαλείς τους Αυστραλούς, πριν από τον Covid και τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Λόγω των νομικών διαδικασιών σε εξέλιξη, δεν θα κάνω άλλο σχόλιο», ανέφερε σε επίσημη δήλωσή του.