Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το πρώτο σχόλιο του Τζόκοβιτς μετά την απέλαση

Το πρώτο σχόλιο του Τζόκοβιτς μετά την απέλαση

Χωρίς τον Νόβακ Τζόκοβιτς θα διεξαχθεί το φετινό Australian Open, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να τον απελάσει, εξαιτίας της απόφασής του να μην εμβολιαστεί.

Ο Σέρβος τενίστας στο άκουσμα της είδησης προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα συνεργαστεί με τις Αρχές της χώρας για την αναχώρησή του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του δικαστηρίου. Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές για την αναχώρησή μου από τη χώρα. Νιώθω άβολα που υπήρξα επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ότι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».