Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μάνδρα

Αυτές είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν για την φονική πλημμύρα της Μάνδρας

Ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως και με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, επιβλήθηκαν στους οκτώ καταδικασθέντες για τη «φονική» πλημμύρα στη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 συνάνθρωποί μας και σημειώθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, παρουσία της αθωωθείσας για την συγκεκριμένη υπόθεση πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ένας αντιπεριφερειάρχης. Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους επίσης ένας αντιπεριφερειάρχης και ποινή φυλάκισης 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου», απορρίπτοντας όλα τα υπόλοιπα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν.

«Αποδείχθηκε ότι έζησαν μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Επί των ποινών η εισαγγελέας ζήτησε για την κατηγορία της πλημμύρας ποινή από 16 μήνες έως 2 χρόνια, για κάθε ανθρωποκτονία 3 χρόνια για την καθεμία και για σωματικές βλάβες 6 μήνες για την κάθε μία .

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με 11 σωματικές βλάβες. Επίσης σύμφωνα με την απόφαση, με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που είχε ο καθένας, άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για 18 ανθρωποκτονίες και άλλοι για 25.