Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πτώση F-4 Phantom: Ντοκουμέντο με τον χάρτη έκτακτης ανάγκης του αεροσκάφους

Πτώση F-4 Phantom: Ντοκουμέντο με τον χάρτη έκτακτης ανάγκης του αεροσκάφους

Οι έρευνες για την ανεύρεση του «κουφαριού» του μοιραίου F-4 Phantom, συνεχίζονται στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Το μαχητικό που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας (30/1) και παρέσυρε στον θάνατο κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, δεν έχει βρεθεί ακόμα και οι αρμόδιο εξακολουθούν να το αναζητούν. Απαντήσεις, ωστόσο, πέρα από τα όποια ευρήματα, μπορούν να δοθούν και από τους κυβερνήτες του πρώτου αεροσκάφους που ήταν μαζί στην άσκηση.

Την ίδια στιγμή, η ιστοσελίδα PatrisNews, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο. Πρόκειται για τον χάρτη που είχαν στη στολή τους οι δύο «αθάνατοι» αεροπόροι, Τσιτλακίδης και Τουρούτσικας, και που θα χρησιμοποιούταν σε περίπτωση ανάγκης. Η τακτική αυτή ακολουθείται πάντοτε από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι φέρουν στη στολή τους εναλλακτικό χάρτη τον οποίο χρησιμοποιούν για αναγκαστική προσγείωση, προφανώς όταν υπάρχει απώλεια ελέγχου των οργάνων στα μαχητικά.

Το Patrisnews δημοσίευσε τον χάρτη ο οποίος βρέθηκε μαζί με άλλα συντρίμμια στη θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Αν ο κυβερνήτης, σμηναγός Τσιτλακίδης, και ο συγκυβερνήτης, υποσμηναγός Τουρούτσικας, είχαν το περιθώριο αντίδρασης και διατηρούσαν τον έλεγχο του μοιραίου F-4 Phantom, θα ακολουθούσαν αυτόν τον χάρτη. Σύμφωνα με την πορεία που είναι χαραγμένη σε αυτόν, αν δεν είχαν τη δυνατότητα να προσγειωθούν στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, θα επέλεγαν την Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Δείτε τον χάρτη - ντοκουμέντο: