Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καλοκαίρι… τέλος - Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καλοκαίρι… τέλος - Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Μια μίνι κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, αφού ο καιρός αλλάζει και έρχονται βροχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μία σύντομη διαταραχή που θα περάσει το απόγευμα της Κυριακής (07/04) από τα ανατολικά και βόρεια.

Όπως ανέφερε στο Open, έρχονται πιο ψυχρές αέριες μάζες που θα κάνουν άστατο τον καιρό μέχρι το πρωί της Δευτέρας (08/04), με ενισχυμένους βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Ωστόσο, μέχρι και το Σάββατο θα επικρατήσουν εξαιρετικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Από το μεσημέρι-απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσουν βροχές από την ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο. Προς το βράδυ θα κατέβουν πιο νότια και θα επηρεαστεί η Αττική και η Εύβοια, αλλά και η Πελοπόννησος και η βόρεια Κρήτη.

Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά από τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έρθουν κάποιες ποσότητες αφρικανικής σκόνης, όχι όμως από την πλευρά της βόρειας Αφρικής, αλλά θα κάνουν έναν κύκλο και θα έρθουν από τη βορειοανατολική Ευρώπη.

Στην συνέχεια ο καιρός θα είναι καλός μέχρι τις 11 Απριλίου και μετά αναμένεται νέα μεταβολή.

Συγκεκριμένα, αναμένεται μία πιο οργανωμένη κακοκαιρία με περισσότερες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας αλλά όχι «κρύο».