Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βίντεο-σοκ από τη Ναύπακτο: Ο 17χρονος πέφτει από τον φάρο χωρίς κανείς να τον εμποδίζει

Βίντεο-σοκ από τη Ναύπακτο: Ο 17χρονος πέφτει από τον φάρο χωρίς κανείς να τον εμποδίζει

Το «παιχνίδι» που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή του 17χρονου Βασίλη στη Ναύπακτο έχει καταγραφεί σε δύο βίντεο-ντοκουμέντα: Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο πρώτο, όχι μόνο δεν προσπάθησε κανένας να αποτρέψει τον νεαρό από το επικίνδυνο εγχείρημα, αλλά αρκετοί νεαροί που παρακολουθούν απέναντι από τον Φάρο στο λιμάνι της Ναυπάκτου έχουν ανοίξει τις κάμερες στα κινητά τους τηλέφωνα και περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο 17χρονος. Μη συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο στον οποίο έβαζε τον εαυτό του, τα άλλα παιδιά ακούγονται να σχολιάζουν αν τελικά θα έπεφτε, άλλοι λένε ότι «το σκέφτεται πολύ», σχολιάζουν ακόμη και το αν θα έπεφτε με τα ρούχα ή όχι.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=JE3XZGwv2Rw&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=1SI37rK1eGk&feature=emb_title

Κάποια στιγμή ακούγεται ένα κορίτσι να λέει στην παρέα κοιτώντας τον 17χρονο Βασίλη πως «το σκέφτεται πολύ» ενώ ένας άλλος συμπληρώνει «δεν βουτάει ακόμα μη βιάζεστε».

Άταραχα τα παιδιά τα οποία φαίνεται ότι γνωρίζουν τον 17χρονο συνεχίζουν να καταγράφουν τη σκηνή με έναν εξ αυτών να σχολιάζει «αύριο θα το σκεφτεί και θα λέει "τι μ@@@κια έκανα"» ενώ σχεδόν με ενθουσιασμό άλλος προαναγγέλλει «παίρνει φόρα, παίρνει φόρα».

Δευτερόλεπτα αργότερα ο 17χρονος φαίνεται να πέφτει στο κενό με τους αυτόπτες μάρτυρες να ακούγονται σοκαρισμένοι και το βίντεο να διακόπτεται.
Λίγα λεπτά αργότερα, στο δεύτερο βίντεο, καταγράφεται η ανάσυρση του τραυματισμένου παιδιού από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί έκανε αυτή τη «νεανική επιπολαιότητα», όπως τη χαρακτήρισαν οι γονείς του, για ένα στοίχημα. Ωστόσο, πολλοί έφηβοι, αλλά και μικρότερα παιδιά, φαίνεται ότι επιδίδονται σε παραλλαγές του παιχνιδιού «θάρρος ή αλήθεια» βάζοντας μεταξύ τους τέτοια επικίνδυνα «στοιχήματα».

Τι λένε οι γονείς του 17χρονου

Με ανάρτησή τους στο Facebook οι γονείς του 17χρονου κάνουν λόγο για «νεανική επιπολαιότητα» υποστηρίζοντας, όμως, ότι ευθύνη υπάρχει και στις αρχές για την απουσία μέτρων που θα απέτρεπαν μια τέτοια εξέλιξη.

Η ανάρτηση των γονέων του παιδιού έχει ως εξής:

Δεν επικροτώ την δράση του παιδιού μου πρόκειται ξεκάθαρα για μια νεανική επιπολαιότητα που τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες και ειδικά στη Ναύπακτο αυτή την εποχή συνηθίζουν να υιοθετούν, ούτε το καταδικάζω όμως, ξέρουμε πως λειτουργούν οι έφηβοι. Το παιδί μου σώθηκε από βέβαιο θάνατο γιατί ήταν εκεί απλοί πολίτες που έτρεξαν να τον βοηθήσουν και τους ευχαριστώ με όλη μου την ψυχή για αυτό. Όμως που ήταν οι αρχές; Που ήταν το λιμενικό; Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και να εποπτεύει την περιοχή; Ο δήμος; Που είναι ; Τι μέτρα έχει πάρει; Στο λιμάνι γίνονται έργα και η δημοτικοί αρχή δεν εχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η αστυνομία που ήταν όταν ξέρουμε πως γίνεται συνάθροιση στο λιμάνι μάλιστα εν μέσω κορονοϊού και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Αυτή λοιπόν καταδικάζω και όχι το παιδί μου. Ο γιος μου σώθηκε γιατί υπήρξαν οι δυο τυχαίοι πολίτες να τον βοηθήσουν… άλλως δεν θελα ούτε να σκέφτομαι το χειρότερο σενάριο. Οι αρχές υπήρξαν άφαντες σε μια περίπτωση ζωής και θανάτου χωρίς κανένα σχεδιασμό χωράς να μεριμνούν για την υγεία και το καλό των πολιτών. Εύχομαι από εδώ και πέρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να είμαστε οι τελευταίοι γονείς που έζησαν αυτή την περιπέτεια και αυτόν τον πόνο.

Με εκτίμηση και σεβασμέ προς όλους σας για τις ευχές σας για την γρήγορη ανάρρωση του Βασίλη μας».

Πηγή: protothema.gr