Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κεραμέως: «Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία»

Κεραμέως: «Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία»

Οι διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν, αλλά όχι όλες μαζί, δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά το «λουκέτο» λόγω κορονοϊού.

«Δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες σταδιακά, αλλά όχι όλες μαζί», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, εξήγησε ότι το υπουργείο περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών για την άρση των μέτρων.

«Περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το Μάιο και μετά θα εξετάσουμε πώς αυτή θα αφορά και τις εκπαιδευτικές δομές», δήλωσε.

«Η πορεία είναι θετική, υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια. Επεξεργαζόμαστε τον βέλτιστο τρόπο αυτής της σταδιακής επαναφοράς», πρόσθεσε.

Η ίδια επανέλαβε ότι προτεραιότητα έχει η Γ’ Λυκείου και οι Πανελλήνιες, ώστε οι εξετάσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Σχετικά με τις Πανελλήνιες και την επάρκεια αιθουσών, η Κεραμέως είπε ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί σχέδιο για λιγότερους μαθητές μέσα στις αίθουσες.

«Συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ για την παροχή οδηγιών για τα ατομικά μέτρα προστασίας και στην εκπαιδευτική κοινότητα», σημείωσε.

Όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες, εξήγησε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει η δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις για παιδιά που νοσήσουν από τον ιό.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν απέκλεισε μικρή παράταση του σχολικού έτους, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πρόθεση για μαθήματα μέσα στον Ιούλιο. «Δεν είναι η πρόθεσή μας να πάμε σχολείο τον Ιούλιο», διεμήνυσε.