Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορονοϊός - Βρετανία: Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ ξεπέρασαν και τα επίπεδα των Χριστουγέννων

Κορονοϊός - Βρετανία: Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ ξεπέρασαν και τα επίπεδα των Χριστουγέννων

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έφτασαν τον Μάρτιο οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, λόγω της φρενίτιδας των καταναλωτών να στοκάρουν τα πάντα –από ζυμαρικά έως τροφές για κατοικίδια- με φόντο την πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα περιορισμού.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Kantar που δημοσιεύθηκε σήμερα, οι πωλήσεις κατέγραψαν άλμα σχεδόν 21% για τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Μαρτίου, με τα «νοικοκυριά να κάνουν τα ψώνια τους λίγο πιο συχνά και να αγοράζουν λίγο περισσότερο», με αύξηση κατά 22% σε ετήσια βάση της πώλησης αλκοολούχων ποτών, «δεδομένου ότι ήταν κλειστές οι παμπ και τα εστιατόρια».

Τις τελευταίες 12 εβδομάδες, οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 7,6%, «με τον ρυθμό αύξηση να είναι ο ταχύτερος εδώ και μια δεκαετία», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την έρευνα.

«Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν ασυνήθιστες και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης άλλαξαν σε βάθος την καθημερινή μας ζωή», ενώ «οι εταιρίες διανομής και οι υπάλληλοί τους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή» λόγω της απειλής του κορονοϊού, σχολίασε ο Φρέιζερ ΜακΚέβιτ, στέλεχος της Kantar, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έφθασαν τα 10,8 δισ. λίρες ξεπερνώντας αυτές που καταγράφονται τα Χριστούγεννα, την εποχή με τη μεγαλύτερη κίνηση του χρόνου, πρόσθεσε ο ίδιος.