Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πλεύρης: «Έχουμε ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Αθήνα»

Πλεύρης: «Έχουμε ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Αθήνα»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε πως υπάρχουν κι άλλα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, πέρα από το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης, έκανε λόγο για τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις στην Αθήνα.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως τα ύποπτα κρούσματα που βρίσκονται υπό εξέταση και δεν σχετίζονται με το πρώτο κρούσμα της Κρήτης «είναι από συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα».

Όπως τόνισε, η μηχανή του ΕΟΔΥ είναι σε εγρήγορση κυρίως όσον αφορά τους πολίτες που ήρθαν στη χώρα μας πριν την εφαρμογή των μέτρων για τους ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική.

Τα αποτελέσματα από το εργαστήριο αναμένονται τη Δευτέρα κι ενώ όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Ν. Αφρική και οι οποίοι ήρθαν στη χώρα πριν επιβληθεί απαγόρευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση και των δύο ασθενών είναι καλή, καθώς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και παρακολουθούνται, ενώ παραμένουν στο σπίτι τους.

O υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα διοικητικά πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών και τη συσχέτιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

«Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε. Έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ ακόμα και μετά την επίταξη γιατρών. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ» ανέφερε μεταξύ άλλων για Covid ασθενείς που παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών είπε πως «το 50% των παιδιών 15-17 ετών έχει εμβολιαστεί».