Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
SL2

Συνάντηση κυβέρνησης- ΕΠΟ για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League 2

Η διάσταση απόψεων σχετικά με τα τηλεοπτικά έχουν βάλει στον... πάγο το πρωτάθλημα της Super League 2 και αναζητείται λύση. 

Η ΕΠΟ αναφορικά με το φλέγον αυτό ζήτημα ανακοίνωσε σήμερα πως θα το εξετάσει μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό για θέματα Επικοινωνίας Στέλιο Πέτσα με σκοπό να βρεθεί λύση και να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα.

O πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος, στο σημερινό ΔΣ της ΕΠΟ τόνισε πως δέχεται η μείωση στα τηλεοπτικά να είναι της τάξης του 40%.

«Δεν υπάρχει κανένα νέο. Μίλησα χθες με τον κ. Ζούλα από την ΕΡΤ και του είπα ότι με μείωση της τάξης του 40% συμφωνούμε και παίζουμε. Η απάντηση που πήρα είναι ότι η ΕΡΤ δεν πέφτει κάτω από το 50% και η κυβέρνηση θα αναλάβει το πολιτικό κόστος αν το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε διεξοδικά το θέμα της συνεχιζόμενης αναστολής της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς τα σωματεία της SL2 και τους ποδοσφαιριστές τους.

Εκφράζει επίσης την ανησυχία της για τις επαπειλούμενες αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες για το σύνολο των εθνικών πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό για θέματα Επικοινωνίας κ. Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με στόχο την επίτευξη συναινετικής λύσης και την οριστική διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει με το θέμα των τηλεοπτικων δικαιωμάτων της κατηγορίας αυτής».