Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φαν Σιπ

Φαν Σιπ: «Τον Σωκράτη και τον Μανωλά τους ξέρω, να μάθω και τους άλλους»!

Λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με την Ιταλία ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Τζον Φαν Σιπ αναφέρθηκε στις κλήσεις των παικτών, τόνισε πως βλέπει τα επόμενα ματς των προκριματικών ως καλή ευκαιρία να τους μάθει και ξεκαθάρισε πως υπολογίζει κανονικά τα «βαριά ονόματα», που δεν πήρε μαζί του στη Ρώμη. 

Ο Ολλανδός προπονητής υπογράμμισε στην συνέντευξη Τύπου για:
 
Την Ιταλία και τον στόχο της Ελλάδας: Ο Μαντσίνι έκανε πολύ καλή δουλειά και οδηγεί την ομάδα του στα τελικά. Έχει πολύ καλό επίπεδο η ομάδα του και με μία νίκη προκρίνονται οριστικά. Το έκανε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το θέμα είναι να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Δεν έχουμε πάει καλά ούτε σε αυτά τα προκριματικά και θέλουμε να προσπαθήσουμε να το γυρίσουμε. Πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Να πάμε καλά και να είμαστε στο Κατάρ, αλλά και να παρουσιαστούμε πολύ καλά στο επόμενο Nations League. Αυτά τα ματς θα τα χρησιμοποιήσουμε, για να δούμε ποιοι παίκτες θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν στη συνέχεια.
 
Το πέρασμά του από την Ιταλία και τους Σωκράτη - Μανωλά: Είχα πολύ καλή εμπειρία με την Τζένοα στην Ιταλία. Τα ματς με την Σαμπντόρια ήταν πολύ καλά και είχα παίξει αντίπαλος με τους Μαντσίνι, Βιάλι και Γκούλιτ. Είχα σκοράρει σε ένα ματς. Θέλουμε να δούμε άλλους παίκτες. Ξέρουμε το τι μπορούν να κάνουν οι Σωκράτης και Μανωλάς. Πρέπει να δούμε άλλους παίκτες. Τους είπα ότι δε θα είναι στα προσεχή ματς, αλλά δε σημαίνει πως δεν είναι μέλη της Εθνικής μας πλέον. Έχουμε μία μικρή δεξαμενή απ' όπου μπορούμε να κάνουμε επιλογές.
 
Το τι περιμένει: Θέλω να δω να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Να δώσουμε μάχη, να παλέψουμε και να υπηρετήσουμε το πλάνο. Θέλουμε να χτίσουμε για το μέλλον. Δε θα κοιτάξουμε τόσο το αποτέλεσμα, αλλά θέλουμε κυρίως να δούμε ότι μπορούμε να σταθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί.
 
Το τι δεν πήγε καλά: Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν λειτουργήσει για την ομάδα. Ναι υπάρχουν θέματα να δούμε, όμως δεν είναι μόνο η άμυνα. Είναι το σύνολο. Θέλουμε να δούμε και νέους παίκτες να βγαίνουν μπροστά. Δεν έχουμε πολλές επιλογές ειδικά στα σέντερ μπακ και δεν έχουμε δει και πολλές τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να δούμε το πως θα λειτουργήσει αυτό. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε.
 
Το εάν φοβάται ότι με τις αλλαγές που έχει κάνει θα έρθουν πολύ άσχημα αποτελέσματα που θα ρίξουν το ηθικό της Εθνικής: Δεν κατηγορώ κανέναν όμως τα αποτελέσματά μας για μεγάλο διάστημα δεν ήταν καλά. Δεν ήταν μόνο στα τελευταία παιχνίδια. Δε φοβάμαι τίποτα και δέχθηκα αυτήν την πρόκληση. Ήρθαμε εδώ και μας είπαν ότι εάν δεν περάσουμε να ξαναφτιάξουμε την ομάδα. Όταν χτίζεις νέο σύνολο τότε μπορεί να μην έχεις καλά αποτελέσματα στην αρχή. Εάν πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα όμως αυτό είναι πάντα ευπρόσδεκτο.