Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Απίστευτο! Σε μια περιοχή των ΗΠΑ πουλάνε καταφύγια επιβίωσης για 35.000 δολάρια... (ΦΩΤΟ)

Σίγουρα δεν είναι το τέλος του κόσμου, ωστόσο η κατάσταση είναι αρκετά κακή εκεί έξω και έχει κάνει πολλούς να αναλογιστούν τι θα μπορούσαν να κάνουν αν χειροτερέψει. Αυτό οδήγησε στην δημιουργία του Vivos xPoint, μιας κοινότητας επιβίωσης στην περιοχή Black Hills της Νότιας Ντακότα, η οποία χτίστηκε αρχικά από το Σώμα των Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ ως φρούριο για την αποθήκευση βομβών και πυρομαχικών, και χρησιμοποιήθηκε για αυτό τον σκοπό από το 1942 έως το 1967.

Αυτή η πρώην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, που αποτελείται από 575 αποθήκες χτισμένες από σκυρόδεμα και χάλυβα, πουλήθηκε από τον Στρατό στην πόλη του Edgemont, η οποία με την σειρά της πουλούσε τις αποθήκες στους ντόπιους κτηνοτρόφους. Έκτοτε οι αποθήκες έμειναν άδειες, μέχρι το Vivos να αποφασίσει να τις αξιοποιήσει και να τις μεταμορφώσει στο μέρος που μόνο όσοι έχουν προνοήσει θα επιβιώσουν.

Η περιοχή των 47 τετραγωνικών χιλιομέτρων βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία σε μία από τις ασφαλέστερες περιοχές της Βόρειας Αμερικής και σε απόσταση από τους γνωστούς στρατιωτικούς πυρηνικούς στόχους.

Κάθε αποθήκη έχει μέγεθος περίπου 200 τετραγωνικά μέτρα και τα ταβάνια έχουν ύψος 4 μέτρα. Το νερό προέρχεται από πηγάδια και ένα φως LED προσομοιώνει το φως της ημέρας. Εκτός από τα καταλύματα, η κοινότητα προσφέρει επίσης πολυάριθμες ανέσεις, όπως ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο από εκπαιδευμένους φρουρούς, ένα πολυκατάστημα, εστιατόριο και μπαρ μόνο για τα μέλη, θέατρο, γυμναστήριο και ιατρικό κέντρο.

Το Vivos xPoint θεωρείται η μεγαλύτερη κοινότητα επιβίωσης στην Γη, με καταλύματα για περισσότερους από 5.000 ανθρώπους. Οι τιμές των καταφυγίων ξεκινούν από 35.000 δολάρια.