Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Στα βήματα του Αλμέιδα προχωρά ο Αλόνσο...

Στα βήματα του Αλμέιδα προχωρά ο Αλόνσο...

Θα είμαι ο τελευταίος που θα προπαθήσει να κάνει ανάλυση του παιχνιδιού που προτιμά ο Αλόνσο. Γιατί; Διότι όλα αυτά που ακούω και διαβάζω μπορεί να είναι μόνο επί χάρτου. Πρώτα θα δώ τον προπονητή στο χορτάρι και μετά θα τον κρίνω.

Μου αρέσει που ακόμα δεν είναι 50 χρόνων κι έχει θητεύσει με μεγάλη επιτυχία από το Μεξικό. Μέχρι από το  MLS πέρασε. Τα βήματά του θυμίζουν Αλμέιδα.

Κι ίσως να μην είναι τυχαίο ότι ο Αλμέιδα πήγε στην ΑΕΚ επί Παπαδημητρίου, όπως και τώρα ο Αλόνσο. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Λουτσέσκου στην Ξάνθη.

Ούτε θα σταθώ στις 67 ημέρες που έμεινε ο Ουρουγουανός στη Σεβίλλη. Τι να προλάβει να δείξει ο άνθρωπος και, μάλιστα, σε μια δύσκολη ομάδα της Ισπανίας.

Αυτό που έχει σημασία είναι να ταιριάζουν τα χνώτα του Παναθηναϊκού με τον Αλόνσο. Στο κάτω κάτω τόσοι και τόσοι προπονητές έχουν έρθει στην Ελλάδα χωρίς να είναι… Σάρι και διέπρεψαν.

Πολύ πρόσφατα ο Αλμέιδα, ο Λουτσέσκου, ο Μαρτίνς, ο Σίλβα, ο Ζαρντίμ και άλλοι.

Χίλιες φορές να δούμε έναν φιλόδοξο τεχνικό που να είναι δουλευταράς, παρά ένα όνομα που θα ζητήσει τον ουρανό με τα άστρα και δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία. Στο Τριφύλλι το έζησαν με τον Τερίμ.

Ο Αλόνσο ξέρει από πρωταθλητισμό και είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι σέβεται τα μεγάλα ονόματα των ποδοσφαιριστών. Το είδαμε και στην εθνική Ουρουγουάης που συνεργάστηκε με παικταράδες.

Και, μάλιστα, αυτός προσαρμόστηκε στο πετυχημένο μοντέλο Ταβάρες και όχι η ομάδα στον Αλόνσο. Μεγάλη δουλειά αυτό που δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα του.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει τον κόσμο των πράσινων είναι ο Αλόνσο να έχει όρεξη και κίνητρα να διακριθεί και να μην κάνουν το λάθος να τον συγκρίνουν με τον Σάρι. Ουδεμία σχέση έχει ο ένας με τον άλλον κι αυτό ίσως να βγει σε καλό στον Παναθηναϊκό.