Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 αλέξανδροσ

Το παγκόσμιο Formula Kite στο Ιέρ

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite που διεξάγεται στο Ιέρ συμμετέχει ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης. Πρόκειται για έναν μεγάλο διεθνή αγώνα στον οποίο ο ιστιοπλόος μας έχει την μεγάλη ευκαιρία να τρέχει μαζί με  τους  βασικούς αντιπάλους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μασσαλίας.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει 8 ιστιοδρομίες και παρά το γεγονός ότι σε δυο από αυτές  δεν αγωνίστηκε (τις αφαίρεσε ως τις χειρότερες) λόγω προβλήματος με το σκάφος του, ο Μαραμενίδης έχει πλασαριστεί σε καλές θέσεις.

Ο αθλητής του Α.Ι.Ο. Ρίου «Ιάσων» ξεκίνησε με ποινή 12,9 βαθμών, στην δεύτερη κούρσα τερμάτισε 7ος και δεν έτρεξε στην τρίτη και την τέταρτη. Στην πέμπτη ιστιοδρομία τερμάτισε 4ος και ακολούθησαν 16η θέση, 5η και 4η αντίστοιχα.

 Έτσι, με 48, 9 βαθμούς ποινής ο 22χρονος ιστιοπλόος μας είναι 28ος στη γενική κατάταξη των 78 σκαφών και έχει τα περιθώρια για να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Στο πρωτάθλημα του Ιέρ συμμετέχει και ο Βασίλης Λιβάς, ο οποίος είναι 67ος στη γενική και 26ος στην κατηγορία  U21. Στην πρεμιέρα δεν ξεκίνησε και έπειτα τερμάτισε 19, 17, 20, 22, 19, 22 και 20 αντίστοιχα. Έχει αφαιρέσει την πρώτη και την πέμπτη κούρσα.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή.