Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπατούμ

Μπατούμ: «Ντρέπομαι για πρώτη φορά με τη φανέλα της Γαλλίας και φοβάμαι να πάω σπίτι»

Ο αποκλεισμός-σοκ της Γαλλίας από τη συνέχεια του Mundobasket 2023, μετά τις δύο ήττες από Καναδά και Λετονία, έπεσε πολύ βαρύς στον Νικολά Μπατούμ, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.  

"Είναι μεγάλη η απογοήτευση. Ήρθαμε εδώ με μεγάλες προσδοκίες. Απογοητεύσαμε πολύ κόσμο, πρώτα τους εαυτούς μας. Σε 12 μήνες έχουμε ένα μεγάλο τουρνουά (σσ. τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024), οπότε πρέπει να ανατρέξουμε στο τι έγινε. Όλοι. Οι παίκτες, οι προπονητές, το επιτελείο, η ομοσπονδία. Να δούμε γιατί, γιατί είμαστε εδώ; Γιατί, ενώ είμαστε μία από τις κορυφαίες ομάδες την τελευταία δεκαετία. Σήμερα ήταν ένα μεγάλο reality-check για εμάς.

Το όνομα στο μπροστά μέρος της φανέλας είναι το πιο σημαντικό. Δεν παίξαμε για αυτό τις τελευταίες εβδομάδες. Όταν το κάναμε την τελευταία τετραετία, ήμασταν επιτυχημένοι. Είναι μεγάλη η απογοήτευση, μεγάλη η πτώση. Είναι εντάξει, είναι μέρος του αθλητισμού.

Πρέπει να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα για αυτή την ομάδα. Εγώ πρώτος από όλους ως ηγέτης. Ο Εβάν (Φουρνιέ), ο Ρούντι (Γκομπέρ). Συγχαρητήρια στη Λετονία, το κέρδισαν επάξια, το άξιζαν», δήλωσε αρχικά ο Μπατούμ.

Στη συνέχεια τόνισε: «Η αποβολή του Ντε Κολό ίσως ήταν η πιο κομβική στιγμή του παιχνιδιού. Είχαμε το μομέντουμ, κερδίζαμε με 8-9 πόντους νομίζω. Τότε άλλαξε εντελώς το μομέντουμ. Ήταν μεγάλο το πλήγμα για εμάς. Προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Ο κόσμος μπήκε επίσης στην εξίσωση εκείνη τη στιγμή. Είχαμε και πάλι την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι, να μείνουμε ζωντανοί, αλλά δεν το κάναμε. Στο παρελθόν έχουμε κερδίσει μεγάλες ομάδες, αλλά αν δεν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ. Είναι μία καλή κλωτσιά στον κ@λο για εμάς. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε γιατί.

Δεν καταφέραμε να περάσουμε καν τον πρώτο γύρο. Δεν ντρεπόμουν ποτέ με αυτή τη φανέλα. Ντρέπομαι για πρώτη φορά και 'φοβάμαι' να πάω σπίτι, γιατί απογοητεύσαμε πολύ κόσμο. Πάρα πολλοί άνθρωποι στη Γαλλία πίστεψαν σε εμάς, πίστεψαν ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Κι εμείς το πιστεύαμε. Η αντίδραση θα είναι μεγάλη, γιατί είχαμε πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Χρειαζόμαστε αφοσίωση από όλους", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπατούμ.