Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ψηφίστηκαν από το ΝΒΑ αυστηρότεροι κανόνες για την «ξεκούραση» των σταρ

Ψηφίστηκαν από το ΝΒΑ αυστηρότεροι κανόνες για την «ξεκούραση» των σταρ

Μέτρα για την καταπολέμηση της… μάστιγας της μαζικής ξεκούρασης αστέρων από τις ομάδες πήρε το ΝΒΑ, προκειμένου να διατηρήσει το προϊόν εμπορικό και ενδιαφέρον.

Η ένωση ιδιοκτητών ψήφισε αυστηρότερους κανόνες και προβλέπει πλέον σημαντικές ποινές για τους αστέρες που μένουν αδικαιολόγητα εκτός αγώνων, ειδικότερα για όσους προβάλλονται σε εθνικό δίκτυο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για την ταυτόχρονη απουσία All Star παικτών από παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Πλέον οι ομάδες δεν θα μπορούν με την ίδια άνεση να «παρκάρουν» τους αστέρες τους, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν στόχοι στη σεζόν.

Ως σταρ παίκτης αναγνωρίζεται όποιος έχει αγωνιστεί στο All Star Game ή έχει επιλεγεί στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος την τελευταία τριετία. Το ΝΒΑ θα καθιερώσει ένα σύστημα τιμωριών, που θα προβλέπει πρόστιμο 100.000 δολαρίων στην πρώτη παράβαση, 250.000 στη δεύτερη και 1 εκατ. δολαρίων για κάθε επιπρόσθετη παράβαση.

Σύμφωνα με τις επιταγές του ΝΒΑ, οι ομάδες θα πρέπει να διαχειρίζονται με τέτοιον τρόπο το ρόστερ τους ώστε να μην απουσιάζουν πάνω από ένας σταρ από τον ίδιο αγώνα. Παράλληλα θα πρέπει να φροντίζουν οι σταρ τους να είναι διαθέσιμοι για τα παιχνίδια που προβάλλονται στο εθνικό δίκτυο ή αφορούν στα τουρνουά που από φέτος θα γίνονται μέσα στην κανονική περίοδο.

Επίσης, θα πρέπει να φροντίζουν ώστε αν ένας σταρ πρόκειται να χάσει ένα παιχνίδι, να είναι προτιμότερο να λείψει σε εντός παρά εκτός έδρας αναμέτρηση. Τέλος, οι ομάδες θα πρέπει να αποφεύγουν να θέτουν εκτός ροτέισον σταρ παίκτες ή να τους έχουν με μειωμένο ρόλο επηρεάζοντας τα παιχνίδια, ενώ θα πρέπει οι αθλητές ακόμη κι αν ξεκουράζονται να είναι παρόντες για να τους βλέπουν οι θεατές.