Ο βασιλιάς του Μαρόκου ανακοίνωσε τη συνυποψηφιότητα του με Ισπανία-Πορτογαλία για το Μουντιάλ 2030
Την συνυποψηφιότητα του Μαρόκου με Ισπανία και Πορτογαλία για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 ανακοίνωσε ο βασιλιάς της χώρας, Μοχάμεντ ΣΤ’.
Την συνυποψηφιότητα του Μαρόκου με Ισπανία και Πορτογαλία για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 ανακοίνωσε ο βασιλιάς της χώρας, Μοχάμεντ ΣΤ’.
Την ώρα που η ΕΠΟ δεν επιβεβαιώνει την υποψηφιότητα της χώρας μας μαζί με τις Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο για το Μουντιάλ του 2030, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τη διαψεύδει.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030.
Στο σημερινό συμβούλιο της FIFA έγιναν γνωστές και πήραν επίσημη μορφή οι υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.
Συγκεκριμένα, το Μαρόκο πήρε τη θέση της Ουκρανίας και η μια υποψήφια τριάδα για να διοργανώσει το Μουντιάλ αποτελείται από Μαρόκο, Ισπανία, Πορτογαλία.
Μια άλλη πρόταση υποβλήθηκε από τη Σαουδική Αραβία με την Αίγυπτο και την Ελλάδα, παίρνοντας επίσημη μορφή η πρόθεση που υπήρξε από τις τρεις χώρες, για να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο σε επτά χρόνια από τώρα.
Το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν μάλλον το τελευταίο με τη μορφή που ξέρουμε τη διοργάνωση, καθώς το 2026 θα δούμε άλλα πράγματα!
Τη διοργάνωση θα φιλοξενήσουν σε τρία χρόνια 16 πόλεις: 60 αγώνες, μεταξύ των οποίων οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός, θα διοργανωθούν στις ΗΠΑ, ενώ τα γειτονικά κράτη Καναδάς και Μεξικό θα φιλοξενήσουν το καθένα από 10 αγώνες. Θα είναι η πρώτη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί σε τρία έθνη.
Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πάρουν μέρος 48 ομάδες και φαίνεται πως θα διατηρηθούν οι όμιλοι των τεσσάρων για την πρώτη φάση του.
Απαράδεκτη και μη αποδεκτή χαρακτηρίστηκε δια στόματος του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών, Fifpro, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν, η ενδεχόμενη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ξανά τους χειμερινούς μήνες.
Αναλυτικά τα λόγια του Γιόνας Μπάερ Χόφμαν:
Τις τελευταίες εβδομάδες, η FIFA παρουσιαζόταν έτοιμη να αλλάξει το format του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, το οποίο θα συνδιοργανωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά. Αρχικά έγινε η επέκταση με τις 48 ομάδες και υπήρχε σκέψη το τουρνουά να διεξαχθεί στην αρχική φάση του με 16 ομίλους των τριών ομάδων έκαστος.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, ο ενθουσιασμός που προκάλεσε το Μουντιάλ του Νοεμβρίου στο Κατάρ, όταν οι προκρίσεις σε ορισμένους ομίλους κρίθηκαν στους τελευταίους αγώνες, ανάγκασε τη FIFA να το ξανασκεφτεί.
Είναι τα βραβεία που απονέμει η FIFA στους κορυφαίους κάθε χρονιάς, με την ετυμηγορία να προκύπτει από τις ψήφους των αρχηγών και των προπονητών των εθνικών ομάδων, δημοσιογράφους και φίλους του ποδοσφαίρου.
Με την εθνική Αργεντινής να έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από 36 χρόνια, ήταν πολύ λογικό, τα βραβεία να έχουν χρώμα… μπιανκοσελέστε.
Μετά την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της FIFA τον Δεκέμβριο του 2022 να επεκτείνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων από 24 σε 32 ομάδες, ξεκινώντας με το πρώτο τουρνουά προγραμματισμένο για Ιούνιο-Ιούλιο του 2025, σήμερα (14/2) το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την αντίστοιχη κατανομή θέσεων.
Η κατανομή των 32 συλλόγων ανά συνομοσπονδία
Η απόφαση -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της FIFA- ελήφθη με βάση ένα σύνολο αντικειμενικών μετρήσεων και κριτηρίων και η κατανομή που προέκυψε είναι η εξής:
Συνέντευξη στον γνωστό Tik-Toker Τζον Νέλις παραχώρησε ο Ζεράρ Πικέ, στην οποία μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για τον Λιονέλ Μέσι αποκαλύπτοντας πως ακόμα δεν έχει ευχηθεί στον Αργεντινό για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ταυτόχρονα πήρε θέση στο δίλλημα Μέσι ή Ρονάλντο και απάντησε στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι καλύτεροι συμπαίκτες που είχε στη διάρκεια της καριέρας του.
Να πληρώσει για νέα αθλητικά γήπεδα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, αν οι κυβερνήσεις μεταξύ τους συμφωνούσαν να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2030, είναι πρόθυμη η Σαουδική Αραβία, όπως αποκαλύπτει το «Politico».
«Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να αναλάβει πλήρως το κόστος της φιλοξενίας για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά το 75% του τεράστιου τουρνουά των 48 ομάδων θα διεξαχθεί στον Κόλπο» αποκάλυψε ανώτατος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία, σε αντάλλαγμα οι Σαουδάραβες θα έπαιρναν τα τρία τέταρτα όλων των αγώνων.
Πλώρη για να φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2030, βάζουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής. Σε τακτική συνέλευση που διεξάγεται αυτή την ώρα και συνεχίζεται, έγινε γνωστή η πρόθεση για να συνδιοργανωθεί το Μουντιάλ του 2030 σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Χιλή, με τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των συγκεκριμένων χωρών αλλά και του της Conmebol, να δίνουν το παρών. Μάλιστα, στο συμβούλιο συμμετέχει και ο υπουργός αθλητισμού από την κάθε χώρα.
Ο Λιονέλ Μέσι για όλους και για όλα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, μιλώντας στην εφημερίδα της χώρας του «Ole»... εξιστόρησε μερικά από τα συναισθήματα που βίωσε μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναφέρθηκε στον Μαραντόνα, το τελευταίο πέναλτι, και άλλα πολλά...
Μιλώντας από καρδιάς λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τη μεγαλύτερη κατάκτηση της αθλητικής του καριέρας, προσπάθησε να περιγράψει με λόγια όσα νιώθει μετά τον τελικό με τη Γαλλία.
Η FIFA ανακοίνωσε τις τιμωρίες για τη συμπεριφορά τεσσάρων παικτών της Ουρουγουάης εις βάρος του διαιτητή του αγώνα με τη Γκάνα για το Μουντιάλ.
Την πιο βαριά «καμπάνα» δέχτηκαν ο Μουσλέρα και ο Χιμένες, αφού αμφότεροι τιμωρήθηκαν με ποινή τεσσάρων αγώνων.
Την ίδια ώρα, ο Γοδίν με τον Καβάνι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο ματς της εθνικής τους ομάδας.
Ενδιαφέροντα νέα προέκυψαν από τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/1) στη Νιόν της Ελβετίας.
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε μια σειρά αλλαγών για τα προκριματικά των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων (EURO, Μουντιάλ), ενώ πρόσθεσε και έναν ακόμα νοκ-αουτ γύρο στο Nations League.
«Τρελά» νούμερα έκανε το Μουντιάλ του Κατάρ, το πρώτο στην ιστορία που δεν διεξήχθη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Ένα μήνα μετά από τον τελικό (18/12) τον οποίο κέρδισε η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι (4-2 πέναλτι τη Γαλλία) ανακοικώθηκαν από την FIFA τα στοιχεία της τηλεθέασης αλλά και της επίδρασης του Μουντιάλ στα social media.
Πριν ευστοχήσει στο πέναλτι, με το οποίο οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για τρίτη φορά στην ιστορία της, ο Λιονέλ Μέσι κοίταξε προς το ουρανό και είπε, αναφερόμενος στη γιαγιά του, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή: «Θα μπορούσε να είναι σήμερα, γιαγιά».
Η γιαγιά του Αργεντινού ποδοσφαιριστή έφυγε από τη ζωή το 1998.
Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας μήνας από την ολοκλήρωση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και για κάποιους παίκτες, το ματς στο οποίο αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν τα όνειρα διάκρισης στο τουρνουά δεν έχει φύγει από το μυαλό τους.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Ριτσάρλισον, με τον Βραζιλιάνο διεθνή φορ να παραχωρεί συνέντευξη στο ESPN Brazil μετά από την ήττα της Τότεναμ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου από την Άρσεναλ (0-2) και να μην κρύβει τη στενοχώρια του για το πρόσφατο οδυνηρό χαστούκι που δέχτηκε ως μέλος της εθνικής Βραζιλίας από την Κροατία στους "8".
Αποκαλύψεις για όλα όσα συνέβησαν στο Μουντιάλ Κατάρ ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Φερνάντο Σάντος βγάζει στο «φως της δημοσιότητας» μέσο του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, στο ματς κόντρα στην Νότια Κορέα, ο Πορτογάλος τεχνικός, έμαθε από το γιο του για την αντίδραση του νυν (πλέον) σούπερ σταρ της Αλ Νασρ, ο οποίος όταν έγινε αλλαγή φέρεται να του είπε: «Βιάζεσαι σαν γ... να με βγάλεις έξω, γ...», ήταν τα λόγια του «CR7».
Η FIFA, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά των ομοσπονδιών της Αργεντινής και της Κροατίας, για γεγονότα που συνέβησαν, κατά την διάρκεια των αγώνων με την Γαλλία και το Μαρόκο, αντίστοιχα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που φιλοξενήθηκε στο Κατάρ.
Η διαδικασία κατά της Αργεντινής, αφορά ειδικότερα σε «πιθανές παραβιάσεις των άρθρων 11 (προσβλητική συμπεριφορά και παραβίαση των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι) και 12 (κακή συμπεριφορά παικτών και διαιτητών)», κατά την διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ.
Το... τούβλο του Ντμίτρι Παγέτ στον προημιτελικό του Europa Conference League ανάμεσα σε Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ είναι ένα από τα 10 υποψήφια για το γκολ της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε η FIFA, που απονέμει κάθε χρόνο το βραβείο «Πούσκας».
Ανάμεσα σε αυτά είναι το επικό τέρμα του Ρισάρλισον στο πρόσφατο Μουντιάλ στην αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Σερβία, αλλά και αυτό του Κιλιάν Eμπαπέ στον τελικό της Γαλλίας με την Αργεντινή.