Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού: Κέρδη τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα!

Η έρευνα της Eurojust και της Interpol για το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού εντόπισε μεγάλα ποσά. 

Οι Αρχές υπολογίζουν ότι οι απατεώνες του στοιχήματος μόνο στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια προσπορίστηκαν παράνομο όφελος άνω των 50 εκατ. ευρώ! 

Είναι χαρακτηριστικό ότι Αλβανός, που συνελήφθη στην Αυστρία, μετέφερε μετρητά σε βαλίτσες στη χώρα μας. Τις παρέδιδε σε Έλληνα-μέλος του κυκλώματος.

Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε τον γιο του μέλους, τον οδήγησε στην τραπεζική του θυρίδα, όπου βρέθηκαν 300.000 ευρώ και κατασχέθηκαν. 

Forbes: Οι «Μίδες» του αθλητισμού

Ο αθλητισμός -γενικότερα- και το ποδόσφαιρο-ειδικότερα- εκπροσωπούνται έντονα στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους «The Richest People In The World». 

Τόσο μεταξύ των ιδιοκτητών αθλητικών συλλόγων όσο και μεταξύ εκείνων των ποδοσφαιρικών ομάδων, υπάρχουν πολλά γνωστά ονόματα στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, που ανακοίνωσε το Forbes.

Δισεκατομμυριούχοι: Για πρώτη φορά στη λίστα ο Μέσι και ο Κριστιάνο

Ο παγκόσμιος πληθυσμός των δισεκατομμυριούχων μειώθηκε κατά 8% σε ετήσια βάση τους 12 μήνες έως τον Ιανουάριο λόγω των ασταθών χρηματιστηριακών αγορών και του ισχυρού δολαρίου ΗΠΑ, σύμφωνα με το Barron’s.

Μεταξύ των νεοεισερχόμενων στη λίστα Hurun Global Rich List 2023 βρίσκονται αστέρια του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Ριάνα.

ΒΙΝΤΕΟ - Απεργία: Στον δρόμο οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, χιλιάδες εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και στη μεγάλη σημερινή (9/11) απεργία.

Στην Αθήνα το μεγάλο κάλεσμα ήταν για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και πολύς κόσμος είναι εκεί.

Αυτή την ώρα κλειστές είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου αλλά, και η Λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από το Σύνταγμα.

Πρεμιέρα για το «καλάθι του νοικοκυριού»: Τα 51 προϊόντα με ετικέτα, πώς τα βρίσκουμε, όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Από σήμερα ξεκινά να εφαρμόζεται το «καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στόχος του μέτρου είναι η διασφάλιση χαμηλών τιμών για μια ομάδα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που καθορίστηκαν από το υπουργείο.

Κάθε επιχείρηση σούπερ μάρκετ θα επιλέγει αυτόνομα τους κωδικούς των προϊόντων που θα εντάσσονται στο καλάθι και τις τιμές τους.
 

Διέρρευσε το σχέδιο για τον χειμώνα: Αυτές τις ώρες τελικά θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτεύχθηκε για κοινή εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από μία σειρά μέτρων που θα ληφθούν από τις χώρες στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση.

Τα σημαντικότερα μέτρα, που αποφασίστηκε να εφαρμοστούν, είναι τρία. Πρώτον η υποχρεωτική μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10% και 5% στις ώρες αιχμής. Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Στο τραπέζι αλλαγές στο ωράριο σούπερ μάρκετ και καταστημάτων για να γλιτώσουν ρεύμα

Πρόταση για μείωση του ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, βάζει στο τραπέζι της συζήτησης το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η σκέψη που υπάρχει είναι να μειωθεί το ωράριο στα καταστήματα κάποιες ώρες, ειδικά το απόγευμα, για τον χειμώνα.

Η αρχή θα γίνει σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους από τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα, οι οποίοι σε πρώτη φάση εμφανίζονται αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΒΙΝΤΕΟ - Εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο: Μείωση κατανάλωσης κατά 10% - Όλες οι ανακοινώσεις

"Πάγο" στις προσλήψεις και την συμμετοχή στην κινητικότητα για τους φορείς του Δημοσίου που δεν εφαρμόζουν στοιχειώδη μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας εξετάζει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται κίνητρα και για τους πολίτες που θα επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο.

Ώρα διακοπών ρεύματος; Τα 4 μέτρα του σχεδίου της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας!

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω καλοκαιριού.

Η εξοικονόμηση ενέργειας, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, είναι απαραίτητη και η κυβέρνηση προχωρά σε μια προσπάθεια να πει στους Δήμους και στις Περιφέρειες να «κλείσουν τους διακόπτες».

Το σχέδιο για την ενέργεια, εκτός από τον γνωστό «θερμοστάτη» στα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, προβλέπει τα εξής:

Fuel pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των ποσών στους δικαιούχους

Άρχισαν σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου οι πληρωμές του δεύτερου κύκλου επιδότησης καυσίμων (fuel pass 2) στους δικαιούχους.

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις για το Fuel Pass 2 για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους στα καύσιμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.544.633 αιτήσεις για το Fuel Pass 2 για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρήστης διαθέτει κατάλληλο έξυπνο τηλέφωνο.

Εξειδικεύτηκαν τα νέα μέτρα για το ρεύμα - Τι περιλαμβάνουν

Στα 56,6 ευρώ θα διαμορφωθεί η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια για τον μήνα Μάιο και στα 120 ευρώ για τις επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

ΒΙΝΤΕΟ - Στην Ελλάδα το Άγιο Φως


Έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ελληνική αποστολή από τα Ιεροσόλυμα με το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως αναμενόταν στην Αθήνα στις 6 το απόγευμα, αλλά τελικά έφτασε , καθώς υπήρξε καθυστέρηση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Η διανομή του στην επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Δείτε την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα.

 

Απεργία: Χωρίς μετρό, τρένα, τραμ αύριο Τετάρτη – Δεμένα και τα πλοία

Παραλύει η χώρα αύριο Τετάρτη (6.04.2022) εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ  και η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν εργατικές ομοσπονδίες και σωματεία.

Εξαιτίας της απεργίας θα τραβήξουν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν θα αποπλεύσουν τα πλοία, ενώ δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για μεθαύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Ανατροπή με το ποσό - Προστέθηκαν νέοι δικαιούχοι - Πότε θα καταβληθεί

Το επιταγή ακρίβειας ή αλλιώς το έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2022» θα καταβληθεί πιθανότατα από τη Μ. Δευτέρα έως και την Μ. Τετάρτη. Δηλαδή από 18-20 Απριλίου.

Ωστόσο, παρά τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για αυξημένο ποσό κατά 50 ευρώ -δηλαδή συνολικά 300 ευρώ- σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα των Χριστουγέννων, τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως θα δοθούν 250 ευρώ σε 4 κατηγορίες:

1. Χαμηλοσυνταξιούχοι

2. Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

3. Άτομα με αναπηρία

4. Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

«Βρέχει» λεφτά: Επιδόματα έως και 900 ευρώ - Ποιους αφορά

«Βροχή» θα πέσουν τα επιδόματα μέσα στον Απρίλιο: Η επικρατέστερη ημερομηνία για την καταβολή των επιταγών ακρίβειας που πήραν «πράσινο φως» από την κυβέρνηση, τοποθετείται λίγο πριν το Πάσχα. Και συγκεκριμένα μεταξύ 18 με 21 Απριλίου. Τα ποσά που θα δοθούν αγγίζουν ακόμη και τα 900 ευρώ, ενώ δικαιούχοι είναι -μεταξύ άλλων- χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑμεΑ έως και εκμεταλλευτές ΤΑΧΙ.

Για πρώτη φορά στον «κύκλο» των δικαιούχων έκτακτων ενισχύσεων μπαίνουν και οι οικογένειες με παιδιά και συγκεκριμένα εκείνοι που λαμβάνουν το επίδομα Α21.

59 χρόνια μετά: Δείτε σήμερα το θρυλικό σχολείο που γυρίστηκε η ταινία «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» (ΦΩΤΟ)

Έχουν περάσει 59 χρόνια. Από τους πρωταγωνιστές της ταινίας δεν πρέπει να είναι κανείς ζωντανός σήμερα. Είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και μία απ΄ αυτές που πολλοί την μπερδεύουν με το «Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» που έχει γυριστεί 4 χρόνια πριν, με όχι πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Μέτρα ελάφρυνσης: Τι ανακοινώθηκε για καύσιμα, μειώσεις στο ρεύμα και επιδόματα

Επίδομα 22 λεπτά το λίτρα για 60 λίτρα βενζίνης τον μήνα για τρεις μήνες στα φυσικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ελεύθεροι επαγγελματίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των μέτρων κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για τρίμηνο πρόγραμμα παρεμβάσεων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ που θα αφορά 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Έτσι θα πάρετε το επίδομα βενζίνης! Τα ποσά, οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Επίδομα βενζίνης με εισοδηματικά κριτήρια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ακρίβεια.

Αυτή η επιδότηση στα καύσιμα θα χορηγείται με χρέωση του ποσού της επιδότησης στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων και το οποίο θα είναι στα πρότυπα του freedom pass.

Όσο για την διαδικασία θα είναι απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη μέσω του gov.gr.

Ανατροπή με το κουπόνι βενζίνης και τα λίτρα - Το επίδομα θα καλύπτει μόνο ένα τμήμα της αύξησης

Άνω - κάτω με το κουπόνι βενζίνης και τα λίτρα που θα καλυφθούν στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων στήριξης λόγω της ακρίβειας. Ειδικότερα με το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού εδραιώθηκε η πεποίθηση στους πολίτες ότι η κυβέρνηση θα καλύπτει για το επόμενο τρίμηνο, δηλαδή έως τον Ιούνιο, την κατανάλωση 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά... «αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων».

Subscribe to Οικονομία