Volley League: Έκανε... μυθική ανατροπή κι έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός
Το πρώτο ντέρμπι αιωνίων της χρονιάς ήταν απολαυστικό γεμάτο ανατροπές και με πλούσιο θέαμα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-2, όμως ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη 3-2 σετ.
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να ξεφύγει πρώτος στο σκορ χάρη στα σερβίς του Παγένκ για το +3, το οποίο λίγο αργότερα έγινε +5 για το 11-16. Αυτό διατήρησε μέχρι και το 16-21. Εκεί ο Παναθηναϊκός έκανε την αντεπίθεσή του μείωσε στους δύο (21-23), όμως ο Ιντάλγκο τελείωσε μια δύσκολη επίθεση για το 21-24 με το σετ να κλείνει στο 22-25 υπέρ του Ολυμπιακού.
Το δεύτερο σετ ήταν δραματικό σε εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα αυτή τη φορά και κατάφερε να χτίσει μια διαφορά δύο πόντων όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσα (12-12).
Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν στη συνέχεια με τα σερβίς τους να χτίσουν εκείνοι διαφορά για να ξεφύγουν με τέσσερις 17-21 με άσο του Στερν. Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου με τα σερβίς του Φράγκου έτρεξαν επί μέρους 7-1 για να προηγηθούν με 24-22.
Το σερί του Φράγκου στα καλά σερβίς σταμάτησε στο 24-23. Στη συνέχεια όμως μίλησαν ο Παγένκ με τον Κουμεντάκη.Ο Σλοβένος με τα σερβίς του χάλασε την υποδοχή, ο Κουμεντάκης έκανε δύο μεγάλα μπλοκ στον Ερνάντες για να κλείσει το σετ με επίθεση άουτ του Κοβαρ για το 24-26 και το 0-2 του Ολυμπιακού.
Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός από την αρχή μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Ολυμπιακός από την άλλη προσπάθησε σε δύο διαφορετικά σημεία να την μαζέψει, μείωσε μέχρι και τους δύο πόντους, όμως οι πράσινοι αυτή τη φορά δεν ολιγώρησαν και έφτασαν στο 1-2 με 25-22.
Την ανατροπή που δεν ολοκλήρωσε στο δεύτερο σετ την έκανε στο τέταρτο ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με δύο πόντους νωρίς, όμως οι πράσινοι έφεραν το σετ στα ίσα στο 8-8. Οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν ξανά με τρεις και στη συνέχει διατήρησαν προβάδισμα δύο πόντων μέχρι το 17-19.
Εκεί άρχισε η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι με επί μέρους 3-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ και στη συνέχεια είχαμε μάχη πόντο πόντο μέχρι το 22-22. Σε εκείνο το σημείο οι Κοβάρ και Ερνάντες μίλησαν για το Τριφύλλι και έφτασαν στο 25-22 και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ.
Τα σετ: 22-25, 24-26, 25-22