Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σιμτσακ

Σίμτσακ: "Όλοι έχουν καταλάβει πως μόνο έτσι μπορούμε να κερδίζουμε"

Ο Βασίλης Σίμτσακ εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ αντί του Δημήτρη Πρίφτη, λόγω του τραυματισμού που υπέστη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με τη Ζενίτ. Ο βοηθός προπονητή του «τριφυλλιού» ανέφερε αρχικά:

"Πρώτα απ' όλα είναι μια μεγάλη νίκη για μας, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βελτιωθήκαμε σημαντικά, κυρίως στην άμυνα, σήμερα και στο παιχνίδι του Μονάχου αξίζαμε τη νίκη. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, που προσαρμόστηκαν στον τρόπο που παίζουμε την άμυνά μας.

Όπως επίσης για την επίθεση, για τον τρόπο που κυκλοφορούν την μπάλα. Στην τρίτη περίοδο κολλήσαμε μόνο, αλλά βρήκαμε κάποια μεγάλα καλάθια και αξίζαμε τη νίκη. Τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι αυτός είναι ο τρόπος για να κερδίζουμε. Γι' αυτό είμαστε ικανοποιημένοι ως προπονητικό επιτελείο. Ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας, σημασία έχει το πώς εμφανιζόμαστε στο γήπεδο".

Αναφορικά με τον Δημήτρη Πρίφτη, ανέφερε πως: "Είχε ένα πρόβλημα στο πόδι, αλλά τώρα που κερδίσαμε νιώθει καλά".

Σε ερώτηση για τον Γιώργο Παπαγιάννη, απάντησε πως "Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Του εξηγήσαμε στο ημίχρονο πως αν δεν ανέβαζε αυτός την απόδοσή του, δεν θα είχαμε τύχη. Στο πρώτο ημίχρονο, η Ζενίτ ανανέωσε πολλές επιθέσεις. Βγήκε μπροστά ο Γιώργος, όπως όλα τα παιδιά. Κι έτσι πήραμε τη νίκη".

Εξάλλου, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως "Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του κ. Κωσταλά. Τα χρόνια που ήμασταν στη Ρωσία ήταν δίπλα μας σε ό,τι χρειαστήκαμε. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Επίσης, θέλω να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογένεια του Στέφαν Γέλοβατς. Ας βάλει ο Θεός το χέρι του για να έχουμε καλές εξελίξεις".