Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Πωλείται με την κατάλληλη πρόταση ο Γιόχανσον!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παραχώρησης του Ματίας Γιόχανσον από τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που έλθει μια καλή πρόταση από το εξωτερικό για τον Σουηδό πλάγιο αμυντικό.

Ο  27χρονος δεξιός μπακ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2020 και οι ετήσιες απολαβές του για τη νέα χρονιά είναι κοντά στις 300.000 ευρώ και οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να τον πουλήσουν στο εξωτερικό, αλλά μόνο σε περίπτωση που έλθει κάποια πρόταση με ικανοποιητικά χρήματα.   

Ενδεικτικό τούτου είναι και το γεγονός ότι το όνομά του δεν συγκαταλέγεται στις συζητήσεις για τις επικείμενες επεκτάσεις συμβολαίων, παρότι ανήκει στην ίδια κατηγορία λήξης συμβολαίου με πολλούς συμπαίκτες του. 

Ενήμερος είναι και ο ίδιος ο Γιόχανσον, που επιθυμεί να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά ταυτόχρονα φέρεται διατεθειμένος να μπει σε συζητήσεις με ομάδες που θα ενδιαφερθούν από το εξωτερικό, αρκεί να πρόκειται για κλαμπ που θα καλύπτουν τις αγωνιστικές του φιλοδοξίες και τις οικονομικές του απαιτήσεις. 

Να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη προεργασία στη θέση του δεξιού μπακ από τον Νίκο Νταμπίζα, με τον 29χρονο Εμίλιο Ενσούε να αποτελεί μία εφικτή λύση που γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Δώνης από τη συνύπαρξή τους στον ΑΠΟΕΛ.

Όσο για το ποσό που θα μπορούσε να εισπράξει ο Παναθηναϊκός εκτιμάται ότι θα είναι περίπου στις 600.000 ευρώ από τη στιγμή που ο Σουηδός μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο και από τον Γενάρη μπορεί να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμεί.