Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παπαβασιλείου

Παπαβασιλείου: "Ήταν μία νίκη ψυχολογίας"

Στην ψυχολογική ώθηση που δίνει στον Πανιώνιο η νίκη επί της ΑΕΛ στάθηκε ο προπονητής του, Νίκι Παπαβασιλείου και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στους «κυανέρυθρους». «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, μία νίκη ψυχολογίας. Την χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Παίρνοντας μία τόσο σημαντική νίκη, κάνει και την δουλειά μου πιο εύκολη σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Δείξαμε νοοτροπία νικητή στο παιχνίδι. Δείξαμε πόσο πολύ το θέλαμε. Παίζει σημαντικό ρόλο η διαχείριση των συναισθημάτων. Προσπάθησα με τα παιδιά να τους βγάλω το πολύ μεγάλο βάρος που έχουν στις πλάτες τους και να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, σε ότι έχει να κάνει με τα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό σε αυτά που ήθελα να δω. Πιέσαμε ψηλά, να μην δώσουμε χώρους στον αντίπαλο. Δεν γυρίσαμε απλώς πίσω για να μαζευτούμε, θέλαμε συνεχώς να κερδίσουμε την μπάλα, αυτό έκανε την διαφορά στο παιχνίδι. Απέναντι σε ομάδα ποιοτική και δύσκολη. Νομίζω η ΑΕΛ ήταν πολύ επικίνδυνη μόνο στις στατικές φάσεις, εκεί είχαμε τα προβλήματα μας.

Ξέραμε ότι αν έχανε η ΑΕΛ ότι θα έβαζε 6-7 παίκτες στην περιοχή, όμως δεν καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε σωστά. Η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Προσπαθούμε να περάσουμε κάτι διαφορετικό, να έχουμε υπομονή και να δημιουργούμε προϋποθέσεις για να κερδίσουμε. Δε  θέλω να μπαίνουμε στο γήπεδο για να μην χάσουμε, αλλά για να κερδίσουμε, έχει μεγάλη διαφορά. Θα βάλουμε πράγματα στο παιχνίδι μας. Αν σε κάθε παιχνίδι έχουμε αυτήν τη διάθεση θα πάμε πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ, τον κ. Ζαμάνη και τον κ. Δάρα. Νομίζω και οι παίκτες αυτές τις 15 μέρες είχαν την διάθεση να δουλέψουμε σκληρά και βέβαια ο κόσμος πέρασε και από το ξενοδοχείο να βοηθήσει τους παίκτες και έδειξε ότι θα είναι κοντά μας», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Πανιωνίου, για να συμπληρώσει: 

«Το πιο εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι αν παίξεις άμυνα, το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις επιθετικά. Δεν γίνονται όλα από την μία μέρα στην άλλη. Έχουμε την ποιότητα και τα παιδιά που τους αρέσει ο τρόπους που θέλουμε να παίζουμε πλέον. Δεν μπορείς να νικάς χωρίς δημιουργία. Κάθε παιχνίδι και αντίπαλος είναι διαφορετικό. Πρέπει να βελτιωθούμε στο κομμάτι της δημιουργίας και θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Τα καλά αποτελέσματα και η ψυχολογία βοηθούν πολύ».

Στο τέλος τόνισε ότι: « Σε δύο εβδομάδες δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά. Θέλαμε να πιέσουμε σήμερα και το καταφέραμε. Θέλαμε να έχουμε τη  νοοτροπία ότι θέλουμε πολύ το ματς. Θα δημιουργήσουμε στο μέλλον σίγουρα».