Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΟΑΚΑ: Αρχίζει η έρευνα της Εισαγγελίας - «Θα είμαστε δίπλα στον Παναθηναϊκό»

Η έκθεση που κατέδειξε το πρόβλημα στατικότητας στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας έχει κάνει... άνω κάτω τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ μεταξύ άλλων ξεσπιτώνει και τον Παναθηναϊκό, που ψάχνει για γήπεδο ώστε να αγωνιστεί στο Europa League. 

02/10/2023
ΒΙΝΤΕΟ - Αποκαλύψεις για το ΟΑΚΑ: Έχασαν τις οδηγίες συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα!

Πολλές από τις δαπάνες εκσυγχρονισμού του ΟΑΚΑ «κρύφτηκαν» μέσα στον λογαριασμό για τη στέγη του, η οποία και παρουσίασε απόκλιση 35%, με αποτέλεσμα το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας να βάλει «λουκέτο».

Μάλιστα, πίσω στο 2004, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Βαγγέλης Βενιζέλος, είχε πει ότι «αν ξέραμε ότι ήταν τόσο πολύπλοκο το έργο, ίσως και να μην το κάναμε».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο γερμανικός οργανισμός Λούντβιχ ήδη από το 2005 είχε διαπιστώσει κακοτεχνίες στην αρχική κατασκευή. Τότε, ωστόσο, δεν είχε τεθεί στατικό θέμα.

02/10/2023
ΟΑΚΑ: Η δεύτερη μελέτη θα κρίνει πολλά – Αποκλεισμένη με κορδέλες η εγκατάσταση

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο του ΟΑΚΑ μετά τα προβλήματα στατικότητας που εμφανίστηκαν στα στέγαστρα Καλατράβα

Το ΤΕΕ θα ξεκινήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα μια δεύτερη μελέτη για τα στέγαστρα του ΟΑΚΑ, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή για έρευνα σε βάθος πενταετίας. 

Για λόγους ασφαλείας οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού σταδίου έχουν αποκλείσει με μια κορδέλα τους χώρους περιμετρικά από τις βάσεις στήριξης του στέγαστρο Καλατράβα. 

01/10/2023
ΒΙΝΤΕΟ: Σοκάρουν οι δηλώσεις Γαλακτόπουλου για το ΟΑΚΑ

Σοκαριστικά είναι τα όσα γνωστοποιεί ο Πέτρος Γαλακτόπουλος σχετικά με το θέμα συντήρησης του ΟΑΚΑ και του στεγάστρου «Καλατράβα». Ο Ολυμπιονίκης μας και πρώην πρόεδρος των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως από το 2011 ζητούσε συντήρηση στα προβλήματα που είχαν διαπιστωθεί από τότε, προσθέτοντας ότι ανά 20 ημέρες έστελνε σχετικά έγγραφα στο υπουργείο επισημαίνοντας το πρόβλημα.

01/10/2023
ΟΑΚΑ: Μπαράζ επαφών Βρούτση για να συνεχιστεί η δραστηριότητα Ομοσπονδιών και Σωματείων

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλη την αθλητική κοινότητα έχει και σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου, όπως συνέβη και το Σάββατο (30/9), ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μαζί με τον ΓΓΑ, Γιώργο Μαυρωτά.

01/10/2023
ΒΙΝΤΕΟ: «Τουλάχιστον έναν χρόνο κλειστό το ΟΑΚΑ, να γίνουν έλεγχοι και σε άλλα έργα Καλατράβα»

Στο θέμα που έχει προκύψει με τη στατικότητα δύο στεγάστρων στο ΟΑΚΑ μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «NEWSROOM» o καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης.

01/10/2023
Μητσοτάκης: «Επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ - Πρώτη φορά γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004»

«Μας εγκαλούν, επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ανάρτηση της Κυριακής για τον εβδομαδιαίο απολογισμό, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο πολυσυζητημένο λουκέτο στο ΟΑΚΑ.

01/10/2023
Για πόσο καιρό εκτιμάται ότι θα μείνει κλειστό το ΟΑΚΑ

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για το ΟΑΚΑ, έπειτα από το προσωρινό κλείσιμο του κεντρικού σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου, μετά από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ για τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το διάστημα της αναστολής, παρά μόνο ότι τάχιστα θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής πρώτης μελέτης.

Αν επαληθευτεί, πάντως, η πρώτη μελέτη, τα δύο στάδια θα μείνουν κλειστά για τουλάχιστον δύο μήνες.

01/10/2023
Εισαγγελική παρέμβαση για το ΟΑΚΑ

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος μετά από την απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ λόγω επικινδυνότητας των υποδομών. Στην έρευνα θα εξεταστούν μεταξύ άλλων και σε βάθος 5ετίας:

30/09/2023
ΕΟΕ για το ΟΑΚΑ: «Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατανοεί ότι η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και ζητάει να γίνουν έγκαιρα όλες οι εργασίες συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα.

Επίσης τονίζει ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

30/09/2023

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ - Αυτοψία στο ΟΑΚΑ: Αυτή είναι η κατάσταση από το Στάδιο και το στέγαστρο Καλατράβα

Το κανάλι του YouTube, Up Stories, με χρήση ειδικού drone με ισχυρό τηλεφακό (zoom) έκανε το Σάββατο μια πρόχειρη αυτοψία στον χώρο του ΟΑΚΑ και από το στέγαστρο Καλατράβα.

Σημειώνεται ότι κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα ανεστάλη από την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τις εξηγήσεις της διοίκησης του ΟΑΚΑ, οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Το αδιανόητο ποσό που στοίχισε το στέγαστρο Καλατράβα και 20 χρόνια μετά είναι επικίνδυνο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το βράδυ της Παρασκευής η είδηση πως το ΟΑΚΑ κλείνει άμεσα λόγω στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα, καθώς μετά από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ διαπιστώθηκε το πρόβλημα και μπήκε πάραυτα το «λουκέτο».

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το ποσό που δαπανήθηκε για το συγκεκριμένο στέγαστρο στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Οι τότε πληροφορίες ανέφεραν πως για το έργο δαπανήθηκαν 130 εκατ. ευρώ!

ΒΙΝΤΕΟ: «Τρέχουμε πρόγραμμα συντήρησης για το στέγαστρο», δήλωνε πριν τρία χρόνια ο διευθυντής του ΟΑΚΑ!

Απίθανα πράγματα αναφορικά με το πολύ σοβαρό θέμα του ΟΑΚΑ, καθώς ο τότε και σημερινός διευθυντής μιλούσε πάνω στο στέγαστρο σε εκπομπή της ΕΡΤ τον Σεπτέμβριο του 2020 για πρόγραμμα συντήρησης που ακολουθούν σε συνεργασία με τη ΓΓΑ!

Τρία χρόνια μετά, το στέγαστρο του ΟΑΚΑ παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας και αναγκάζεται να κλείσει, παρόλο που μέρες πριν φιλοξενήθηκαν δύο αγώνες με 60.000 θεατές στο γήπεδο, καθώς και μια συναυλία.

ΒΙΝΤΕΟ: Αδειάζει το ΟΑΚΑ - «Οι φθορές και οι ελλείψεις δεν έχουν φροντιστεί»

Μετά την κυβερνητική απόφαση, την Παρασκευή (29/09), για κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ λόγω έλλειψης στατικότητας των στεγάστρων «Καλατράβα», φορτηγά μετέφεραν το πρωί του Σαββάτου (30/09) τον αθλητικό εξοπλισμό από τις εγκαταστάσεις.

Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ: Περίπου 1.000 άτομα ήταν στην αθλητική εγκατάσταση, που εκκενώθηκε μόλις ανακοινώθηκε το κλείσιμο επ’ αόριστον (ΦΩΤΟ)

Η είδηση ότι το Ολυμπιακό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να κλείσουν επ’ αόριστον, λόγω προβλημάτων στατικότητας στις στέγες Καλατράβα, βρήκε τη δεύτερη εγκατάσταση πάνω σε προγραμματισμένους αγώνες.

Στο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ διεξάγονταν το διασυλλογικό πρωτάθλημα Μπριτζ. Με το που έγινε γνωστή η απόφαση για το λουκέτο διακόπηκαν οι αγώνες και άρχισε να εκκενώνεται η εγκατάσταση. 

Ντοπέ Γκελαούζος, Μπρέτας και Μούγιτς

Ο ΕΟΚΑΝ γνωστοποίησε τις ποινές για χρήση απαγορευμένων ουσιών σε Γκελαούζο (στίβο), Μπρέτα (ποδηλασία) και Μούγιτς (χάντμπολ).

Στον Κώστα Γκελαούζο, τον κορυφαίο Έλληνα μαραθωνοδρόμο τα τελευταία χρόνια, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία ερυθροποιητίνη και του είχε επιβληθεί ποινή προσωρινού αποκλεισμού, επιβλήθηκε τετραετής αποκλεισμός, ο οποίος ισχύει από την 1η Δεκεμβρίου του 2022 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου του 2026.

Σοκάρει ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ: «Ο γιος μου γλύτωσε από θαύμα στην Νέα Φιλαδέλφεια»

Ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αχιλλέας Κουρέπης, σόκαρε και με ανάρτησή του αποκάλυψε πως ο γιος του ήταν θύμα της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια και σώθηκε από θαύμα.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο γιος του που νοσηλεύτηκε 10 μέρες στο νοσοκομείο ήταν ο πιο βαριά τραυματισμένος από τα επεισόδια έξω από την «Opap Arena».

Aναλυτικά η ανάρτησή του: 

ΒΙΝΤΕΟ- Γιάννης Βρούτσης: «Τιμή για εμένα να υπηρετήσω τον αθλητισμό»

Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των κ.κ. Γιάννη Οικονόμου και Γιάννη Βρούτση, μετά την αναδιοργάνωση του υπουργικού σχήματος, που έγινε αναγκαία λόγω της παραίτησης του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότη Μηταράκη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αντικαθιστώντας τον κ. Μηταράκη, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης ανέλαβε χρέη αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

H πρόσκληση της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Ακριβώς 365 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέλαβε στο Παρίσι, από τα χέρια του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, την επίσημη πρόσκληση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ ήταν συμβολικά ο πρώτος που παρέλαβε την πρόσκληση, σε ειδική εκδήλωση στη γαλλική πρωτεύουσα, ως αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας, στη γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς παρέμεινε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού

Το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρχαν ανακοινώσεις για την στελέχωση των υπουργείων από νέους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς, με την ελληνική κυβέρνηση να αφήνει 34 στις θέσεις που κατείχαν και να προχωράει σε 28 νέες τοποθετήσεις.

Όσον αφορά στον τομέα του αθλητισμού, εκεί δεν υπήρχε νέα τοποθέτηση, αφού ο Γιώργος Μαυρωτάς παρέμεινε στο πόστο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, έχοντας μεγάλη πολιτική εμπειρία αλλά και κουβαλώντας ένα σημαντικό αθλητικό background με παρουσίες σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική πόλο Ανδρών.

Subscribe to Ποδηλασία