Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

«Λουκέτο» στη Γερμανία μέχρι 30 Απριλίου - Τότε επιστρέφει με ματς κεκλεισμένων των θυρών η Bundesliga!

Δεκτή, όπως αναμενόταν, έγινε από τα κλαμπ των δύο πρώτων κατηγοριών η πρόταση της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για «λουκέτο» μέχρι τις 30 Απριλίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι πρόεδροι όλων των ομάδων αποδέχθηκαν τη λήψη αυστηρών συλλογικών μέτρων, αλλά τάχθηκαν υπέρ της τοποθέτησης του προέδρου Κρίστιαν Σάιφερτ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε τονίσει: «Σκοπεύουμε να τελειώσουμε την σεζόν στις 30 Ιουνίου. Θέλουμε να ξεκινήσουμε ξανά όταν αυτό θα είναι εφικτό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να λειτουργήσει και να ζήσει μόνο όταν τεθεί ξανά σε ισχύ. Προς το παρόν ο πρώτος μας στόχος είναι η προφύλαξη των ευπαθών ομάδων. Ωστόσο, δουλεύουμε εντατικά σε ένα πλάνο επανέναρξης, μετά την κρίση. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεων επιθυμούν μία επανεκκίνηση, ανάμεσα τους και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του «Kicker», η απόφαση που πήραν οι πρόεδροι των 36 επαγγελματικών συλλόγων είναι να δοκιμάσουν στις αρχές Μαΐου την επανέναρξη των δύο πρώτων κατηγοριών με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και να αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Υπενθυμίζουμε ότι αρκετές ομάδες της Bundesliga έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις (υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τα θέματα υγιεινής), κάτι που δείχνει τη βούλησή τους να επιστρέψουν σε κανονική ροή αγώνων όσο το δυνατόν συντομότερα, έστω και χωρίς θεατές στις εξέδρες.