Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Στα… σκαριά η δημιουργία του Super League of Nations»

«Στα… σκαριά η δημιουργία του Super League of Nations»

Η UEFA με τη FIFA είναι στα "μαχαίρια" με αφορμή τον σχεδιασμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια και φυσικά τη διαμόρφωση του νέου καλενταριού.

Η UEFA περνάει στην αντεπίθεση, καθώς σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport", το ρεπορτάζ της οποίας επιβεβαιώνει η βραζιλιάνικη "UoI", επιθυμεί να δημιουργήσει ένα Super League of Nations εναντίον της FIFA.

Η συγκεκριμένη κίνηση της UEFA στοχεύει κυρίως την Αργεντινή και τη Βραζιλία, δύο χώρες υπερδυνάμεις στο επίπεδο εθνικών ομάδων, των οποίων οι ομοσπονδίες έχουν εναντιωθεί στα πλάνα της FIFA για το Μουντιάλ.

Οι συγκεκριμένες ομάδες δυσκολεύονται να διοργανώσουν φιλικά με ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους ενόψει του Μουντιάλ. Ωστόσο, η νέα πρόταση της UEFA τούς λύνει τα χέρια σε αυτό το κομμάτι.

Η βασική ιδέα περιλαμβάνει ένα τουρνουά των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων που φτάνουν στην ημιτελική φάση του Euro ή του Nations League (πρώτη κατηγορία) και των τεσσάρων ομάδων του Conmebol που φτάνουν στα ημιτελικά του Copa America.

Δεν έχει καθοριστεί μέχρι στιγμής το πλάνο της διοργάνωσης, αλλά το πιθανότερο είναι να σχηματιστούν δύο όμιλοι με μονά παιχνίδια, ημιτελική φάση και τελικό, με τη διοργάνωση να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Οι δύο συνομοσπονδίες έχουν ανοίξει ένα κοινό γραφείο στο Λονδίνο για να δουλέψουν πάνω σε εμπορικά και αθλητικά πρότζεκτ. Το πρώτο που πρόκειται να γίνει είναι η μονομαχία ανάμεσα στον νικητή του Euro 2020 (Ιταλία) και τον νικητή του Copa America (Αργεντινή) τον Ιούνιο του 2022, πιθανότατα στο Γουέμπλεϊ.

Πηγή: sport24.gr