Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Nations League

«Βόμβα! Οι δέκα χώρες της Νότιας Αμερικής θα αγωνιστούν στο Nations League»

Έρχονται μεγάλες… στιγμές στο Nations League! Όπως έγινε γνωστό διά στόματος στελέχους της UEFA, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Conmebol για τη συμμετοχή των 10 χωρών της Νότιας Αμερικής στο Nations League από το 2024 και μετά. 

«H UEFA δουλεύει αρκετά πρότζεκτ με την Conmebol, ένα από αυτά αφορά το Nations League, αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό, αφού αναμένονται οι αποφάσεις», ανέφερε μέλος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στο «Reuters».

Συγκεκριμένα, ο στόχος είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικό και εμπορικό το Nations League, με τις Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία να είναι οι τρεις σίγουρες που θα συμμετέχουν και θα βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Επίσης, οι άλλες επτά χώρες της Νοτίου Αμερικής θα δίνουν το παρών στη διοργάνωση και θα χωρίζονται στα άλλα τρία γκρουπ δυναμικότητας!

«Από το 2024, η Conmebol θα συμμετάσχει στο Nations League. Δεν ξέρουμε ακόμη την φόρμουλα που θα συμβεί αυτό, ούτε τον τρόπο διεξαγωγής. Ήδη έχουν υπογραφεί κάποια προσύμφωνα ανάμεσα στις δύο συνομοσπονδίες και από το 2024 και έπειτα, αυτές οι ομάδες θα παίζουν στο Nations League», συμπλήρωσε.

Συνολικά, στην Conmebol «ανήκουν» οι Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Χιλή, Βολιβία, Εκουαδόρ, Παραγουάη, Περού, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα.