Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θέλει να αγοράσει τη Λίβερπουλ!

Ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θέλει να αγοράσει τη Λίβερπουλ!

Μετά τον σερ Τζέιμς Άρθουρ Ράτκλιφ, ένας ακόμη επιχειρηματίας και μάλιστα όχι όποιος κι όποιος, αλλά ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ενδιαφέρεται για την αγορά της Λίβερπουλ!

Ο Βρετανός μεγιστάνας, ιδιοκτήτης της γαλλικής Νις και της ελβετικής Λοζάνης, που ειδικεύεται σε επιχειρήσεις χημικών, θέλει να εισέλθει στην Premier League και είχε αποφασίσει να κινηθεί για τη  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η οικογένεια Γκλέιζερ δεν σκέφτεται να παραχωρήσει τις μετοχές της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Mirror», η αμερικανική εταιρία «Fenway Sports Group» και ο μεγαλομέτοχός της, Τζον Χένρι, που είναι ιδιοκτήτης των κόκκινων, έχει αποφασίσει να πουλήσει τις μετοχές του και εκτός του Ράτκλιφ, ο Ινδός Μουκές Αμπάνι εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει το νέο αφεντικό στο «Άνφιλντ».

Ο Αμπάνι είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 90 δισ. δολάρια και σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ έχει ζητήσει από τους δικηγόρους του να διερευνήσουν το ενδεχόμενο αγοράς των κόκκινων!

Ο Χένρι, που αγόρασε τη φημισμένη αγγλική ομάδα τον Οκτώβριο του 2010 αντί 300 εκατ. λιρών, ζητά τώρα το ποσό των 4 δισ. λιρών για να παραχωρήσει τις μετοχές του. Από την πλευρά της, η FSG ανακοίνωσε πως είναι ανοιχτή στην είσοδο νέων επενδυτών, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ.